Mайка на дете с аутизъм се оплака от дискриминация в

...
Mайка на дете с аутизъм се оплака от дискриминация в
Коментари Харесай

УЖАСЯВАЩА ИСТОРИЯ! Майка на дете с аутизъм пропищя: Дискриминират детето ми в училище!

Mайка на дете с аутизъм се оплака от дискриминация в учебно заведение. Жената твърди, че от 32-ро учебно заведение в София са се пробвали да я разубедят синът й Борис да учи при тях, оповестява Нова телевизия.

Oт учебното заведение отхвърлят това да е по този начин. Борис е с аутизъм и 90% неработоспособност. Тази година приключва детска градина и майка му подава документи в няколко учебни заведения. Детето е признато единствено в едно образователно заведение - 32-ро в София.

След като детето към този момент е записано, в учебното заведение се организира диалог, който по думите на Надежда цели да я откаже от това Борис да учи там.

Според заместник-директорката на учебното заведение и психолога диалогът е бил с друга цел - да схванат какво е положението на детето и по какъв начин ще се работи с него.

Ръководството на учебното заведение споделя, че тази година са признати 14 деца със специфични потребности, от тях са се записали 5.

Въпреки че са признати в 32-ро, в този момент Надежда и Борис чакат последващо класиране, с цел да отидат в друго учебно заведение.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР