Майка на 7-годишно момче твърди, че върху детето ѝ е

...
Майка на 7-годишно момче твърди, че върху детето ѝ е
Коментари Харесай

Започва проверка по сигнал за насилие в детска градина в Ямбол

Майка на 7-годишно момче твърди, че върху детето ѝ е упражнено принуждение от учителка в детска градина „ Щастливо детство “ в Ямбол. Започва инспекция на институциите по случая, съобщи Българска телеграфна агенция.

Детето се оплака, че е удряно с пръстен по главата от госпожата ,

щипан, дърпан, наказван необут в коридора по нощничка до шкафчетата, заключван е в баня, тъй като не желае да спи. Аз знам, че детето ми е палаво, само че е дете на 7 години, има си други способи “, сподели пред Българска телеграфна агенция майката Ваня Калафирова.

По думите ѝ детето се оплакало преди петнайсетина дни .

Преди няколко месеца е станало нападателно и неспокойно. Започнало е да посещава психолог. „ Обвинявах себе си, за което. Сега си давам сметка за какво е било това. Той е доста сензитивен, страхувал се е да показа с мен “, добави майката.

Официален сигнал е подаден през вчерашния ден до шефа на детската градина, сподели шефът ѝ Антония Котева .

„ Веднага откакто през вчерашния ден е получен писмения сигнал, сме задействали законовите механизми да проверим сигнала. Разбира се, че съм обезпокоена, несъмнено, че ще проверим случая от всички страни, и в случай че някой си е превишил правата, ще бъде осъден по ограниченията, планувани в закона “, сподели още директорката.

Заместник-кметът на Ямбол по обучение Енчо Керязов акцентира ,

че за случая научава от медиите. Детската градина се посещава от 210 деца и досега не са постъпвали недоволства. За съответния случай ще бъдат разпитани всички страни. Комисия с представители на „ Закрила на детето “ и Регионалното ръководство на образованието ще излезе с резултати в законовия период, съобщи той.

„ Въпреки че нямаме публична тъжба от родителите, одобряваме случая за извънредно сериозен .

Предприели сме незабавни ограничения. Назначена е дисциплинарна комисия. Община Ямбол поставя големи старания, с цел да бъдат детските заведения една добра просветителна институция, и най-много децата да се усещат обичани и обгрижвани “, сподели още Керязов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР