Майка на 6 деца от преславското село Кочово получи присъда

...
Майка на 6 деца от преславското село Кочово получи присъда
Коментари Харесай

Осъдиха майка на 6 деца, скъсала учебниците на сина си

Майка на 6 деца от преславското село Кочово получи присъда от три месеца затвор условно поради заличаване на учебниците на един от синовете си. Деянието е квалифицирано като заличаване на непознати движими движимости - публично имущество. Случаят станал през май т. година в село Кочово, заяви вести.бг.
До обществените служби и Детската педагогическа стая във Велики Преслав стигнала информация, че 40-годишната Емине М. е изпонакъсала всички учебници на 12-годишния си наследник, възпитаник в СУ „ Черноризец Храбър “ във Велики Преслав. Социалните служби са почнали инспекция по случая, тя се трансферирала и в Детска педагогическа стая, оттова сезирали прокуратурата.
След като се срещнали с проблема, от обвиняването установили, че 11-те броя учебници по разнообразни предмети са благосъстоятелност на СУ „ Черноризец Храбър “ и вкарали в съда обвинителен акт за заличаване на непознати движими движимости. „ Не сме страна по делото, от нас единствено желаеха да дадем цената на учебниците и информация от кои издателства са “ – разяснява пред „ Монитор “ директорката на образователното заведение Жасмина Станчева.
Жената е възстановила в цялостен размер нанесената на учебното заведение вреда. Съдия Дияна Петрова от Районния съд във Велики Преслав признала Емине М. за отговорна, а защото учебниците били оценени на 134.51 лв. и казусът минавал за незначителен, я осъдила на три месеца отнемане от независимост, като осъществяването на наказването било отсрочено за период от три години.
Емине М. има общо 6 деца и през август 2018 година към този момент е била осъждана един път на три месеца затвор условно и на публично неодобрение, тъй като през август 2017 ги оставила без контрол и задоволително грижа и по този начин основала заплаха за тяхното развиване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР