Майка на 11-годишно момче вече години наред се бори да

...
Майка на 11-годишно момче вече години наред се бори да
Коментари Харесай

11-годишно дете има нужда от помощ, за да продължи борбата си за живот

Майка на 11-годишно момче към този момент години наред се бори да чуе думата „ мамо”.
Детето страда от рядко заболяване, само че дават вяра за него в болница в Турция.

На 8 март ви разказахме историята на Поли и нейния наследник Бобчо. Тя мечтае да чуе думата „ мама”, а той мечтае да я изрече.

11-годишното момче страда от полимикрогирия – рядко и съвсем неразучено заболяване, което води до детска церебрална парализа и епилепсия. В България всички благоприятни условия за лекуването му са изчерпани.

--> Майката Полина Божилова не стопира да търси разновидности и стига до Турция, където дават вяра за сина й. Той към този момент е минал един курс на лекуване с преливане на стволови кафези. За него са събрани 38 000 $ от положителни хора. След лечението всички виждат смяната.

„ При Бобчо се видяха доста положителни, положителни резултати. Дясната ръка му беше неподвижна, а след интервенцията, стартира да я подвига. Лявата ръчичка – борави с нея по-умело. Преди Бобчо плачеше, когато седеше, а в този момент желае да седи независимо!”, щастливо споделя Полина.

Това е лъч светлина за майката и детето. Нужен е обаче втори курс на лекуване със стволови кафези, който ще коства 27 000 $. Затова те още веднъж разчитат на положителни хора, които да им подадат ръка.

Добрите хора не закъсняват – Спас и Деси провеждат благотворително зумба събитие в помощ на Бобчо.

„ Има късмет това детенце да го надигнем на крайници! Искаме да подкрепим родителите, детето и повече хора да дойдат на нашето събитие, в понеделник, в състезателен комплекс Орландоспорт”, споделя Слав Петков, който от години провежда спортни събития за деца с увреждания.

Юри и Ивета Гърбеви също се включват в идеята. Те са притежатели на състезателен комплекс и с наслада дават едно от игрищата си за място, което да се трансформира в „ сцена на доброто”.

„ Да си оказваме помощ, това е нещото, което движи света напред!”, има вяра Ивета Гърбева.

Събитието ще се състои на 4 септември от 19 ч. в комплекс „ Орландоспорт”. Входът ще е свободен, само че ще бъде оставена дарителска кутия.

Можете да помогнете на Бобчо с есемес с текст DMS BOJIDAR na 17 777.

Дарителска сметка на детето:

IBAN BG81UNCR70001521373481
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР