Майка ми често разказва една история за времето, когато съм

...
Майка ми често разказва една история за времето, когато съм
Коментари Харесай

Правилото на трите елемента

Майка ми постоянно споделя една история за времето, когато съм бил едвам на 3 или 4 години. Тогава дядо ми ме е попитал какво съм желал да науча, до момента в който отивам на градина.

„ Три неща. Как да чета, да изсвирвам на пиано и да не рева, когато ми попадне шампоан в очите “, съм дал отговор аз.

Споделям тази история освен с цел да показвам комедийния си гений от ранна възраст, само че и тъй като това е персоналният ми образец за обстоятелството, че нашите мозъци работят по подобен метод, че ние сме най-възприемчиви към едно от най-простите и мощни правила на.

Това е правилото на трите детайла, което стои зад някои от най-въздействащите речи, смешки и истории, които сме чували. Ето още няколко образеца: В интервали на рецесия и война ние приказваме за посвещаване на „ кръв, пот и сълзи “ на идеята. Като деца са на чели приказки и истории като „ Трите прасенца “, „ Златокоска и трите мечки “, както и „ Тримата мускетари “. Множество смешки се осланят на правилото на трите детайла – „ Доктор, юрист и инженер влизат в бар… “

По-важното за хората в бизнеса обаче е методът, по който използваме правилото на трите детайла по табиет, по какъв начин търсим този модел, когато слушаме другите, а в същото време с това забравяме за него, когато то може да ни бъде от най-голяма изгода.

Има най-малко три аргументи (да, три…) правилото на трите детайла да работи толкоз дейно

На първо място, хората интуитивно реагират на модели, а оптималният брой неща за основаването на един модел е три. Когато нещата са по-малко от три не може да приказваме за модел, а когато са повече нараства вероятността за невъздържание с анализите и намиране на модели, които в действителност не съществуват.

На второ място, хората реагират на измененията. Когато говорите за три неща съвсем постоянно създавате дисбаланс, който води до смяна. Почти постоянно тези три неща или вървят дружно, или две от тях се комбинират, а третото съставлява изключение. Резултатът е или 3 на 0 или 2 на 1, като и двата случая има смяна по отношение на статуквото.

На последно място, множеството хора могат да запомнят три неща по едно и също време без предварителна подготовка.

Как може да употребявате правилото на трите детайла в бизнеса си?

В най-хубавият случай срещите, презентациите и проектите би трябвало да са проведени към три огромни цели или точки от дневния ред. Това не значи да пренебрегвате други значими тематики, а да ги реорганизирате по този начин, че те да бъдат свързани с групата на трите.

Когато съветвате ваш чиновник за това по какъв начин да усъвършенства представянето си в работата посочете две неща, които прави добре, и едно, с което не се оправя на нужното равнище.

В рекламата и маркетинга е добре да се фокусирате върху три изгоди за клиента.

…………………….

Бил Мърфи Джуниър за

Превод и Редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР