Майка или мащеха е страната ни за традиционните български общности

...
Майка или мащеха е страната ни за традиционните български общности
Коментари Харесай

Харалампиев: И Турция е подписала конвенцията, но убиват жени с камъни

Майка или мащеха е страната ни за обичайните български общности зад граници и може ли България да стане обединител на Западните Балкани. Това бяха единствено част от тематиките, по които в студиото на bitelevision своето мнение изложи Петър Харалампиев- ръководител на Държавната организация за българите в чужбина. Той не пропусна да разяснява и противоречивата тематика за Истанбулската спогодба.

„ В тази спогодба по доста неприятен метод са вплетени благоприятни условия, които да стартират в българските учебни заведения от една страна, даже и в в предучилищните класове да се занимават децата със обществения пол. Половете са ясно и биологически казани- мъжки и женски- даже го написа в Библията. Тази спогодба не е утвърдена във Англия, в Съединени американски щати, в Ирландия. Албания и Турция са утвърдили тази спогодба. И в Турция не престават да бият дами с камъни по главата и да ги убиват, там, където се окаже,че дамата е изневерила на мъжа си. Аз желая да се съпоставяме с Англия и Съединени американски щати, а не с Турция и с Албания “, сподели Харалампиев.

След това разяснява и по какъв начин работят и се финансират нашите общности в чужбина. „ Държавата работи с българските организации зад граница. Тези организации са или клубове по ползи или учебни заведения и се устоят единствено като неправителствени организации. Българската страна комуникира с тях и оказва помощ най-много по повод запазването на езика. Работим взаимно с министерството на образованието и има към този момент 360 български учебни заведения зад граница, където се учи литературен български език. Училищата се устоят от българската страна с наша помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР