Майка и дъщеря от Добрич може да бъдат екстрадирани в

...
Майка и дъщеря от Добрич може да бъдат екстрадирани в
Коментари Харесай

Екстрадиция в Кипър грози майка и дъщеря от Добрич

Майка и щерка от Добрич може да бъдат екстрадирани в Кипър, оповестиха от бТВ.

Жените научили за надвисналата опасност след посещаване в КАТ, където станало ясно, че за тях има издадена Европейска заповед за задържане. Причината е, че някогашният брачен партньор на Мария Христова я обвинил, че тя извела детето му от Кипър без нужните документи.

През 2009 година Мария се омъжила за сърбина Иван Манойлович. Родила им се щерка, а след време фамилията се открило в Кипър. Бракът им обаче траял едвам няколко години.

По думи на българката двете с щерка й били подложени на домашно принуждение. По тази причина Мария се върнала в България, завела дело и от 2016 година публично е разведена. Жената твърди, че си пристигнали в родината по изцяло легален път - с всички документи, с пълномощие, подписано от бащата, с бракоразвод и с наставнически права.

От завръщането си Мария живее с щерка си в Добрич, където тя работи, а детето учи в локално учебно заведение. Четири месеца откакто се открили в града обаче, някогашният? брачен партньор подал тъжба.

Мъжът желал щерка им да бъде върната назад в Кипър, само че жалбата му била отхвърлена след инспекция от обществените служби.

Две години по-късно обаче Мария и майка? инцидентно разбрали, че ги търсят.

Мария отишла в КАТ, с цел да записва автомобила си. Там й съобщили, че е оповестена за търсене с алена бюлетина от Интерпол и би трябвало да я отведат до първо районно ръководство, с цел да даде показания.

По думи на дамата никой не й обяснил защо я търсят в Кипър, не видяла и никакви документи. Същото се случило месец по-рано и с Дарена - майката на Мария.

От полицията в Добрич обяснили, че дамите се търсят от Интерпол с претекст родителско похищение. Взети са им показания и е известена Окръжната прокуратура.

Мария и Дарена се боят, че могат да бъдат екстрадирани в Кипър и там да потвърждават правотата си.

Дарена увери, че разполагат с всички нужни документи, в това число пълномощие от някогашния брачен партньор на Мария. Освен това са пътували изцяло законно. Тя прикани страната да направи лично следствие, с цел да се откри до каква степен е основателно набедяването в похищение.

Прокуратурата в Добрич си е направила отказ, защото една от дамите е юрист в града. По тази причина настояването в съда би трябвало да бъде импортирано от прокурор от друга прокуратура. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР