Майка и дъщеря ни сигнализираха за мизерия в детска болница.

...
Майка и дъщеря ни сигнализираха за мизерия в детска болница.
Коментари Харесай

Падаща мазилка, стари легла и мизерия в детска болница

Майка и щерка ни алармираха за бедност в детска болница. Падаща мазилка и остарели кревати посрещат болните в отделението по нефрология в " Проф. Иван Митев ". При идването си в лечебното заведение майката Кремена Кунева заварва олющени стени, счупени щори и липса на консумативи. По думите й неприятната материална база контрастира с положителните лекарски грижи. 

„ Попадайки в тези условия, грижите, които бяха положени, отношението на сестрите и лекарите бяха необикновено. Обстановката, в която се наложи да останем беше потресаваща ”, сподели Кремена пред камерата на „ Здравей, България ”.

В отделението има единствено една тоалетна за личния състав и пациентите, само че няма сапун и дезифенктант. „ Условията не са приемливи - стените са излющени, багра е паднала, замаска е паднала. Ние сме поставили едни стикери, а шкафчетата са от преди 25 години ”, сподели още доцент Мария Гайдарова, шеф на Клиниката по детска нефрология и детска хемодиализа. 

Дюшеците на детските кревати са на повече от 20 години, а бебешките кревати се употребяват в отделението от 35 години. По думите на изпълнителния шеф на болничното заведение повсеместен ремонт към днешна дата е неосъществим по финансови аргументи. „ Невинаги остават пари за всичко. Нашата болница е единствената Специализирана болница по детски заболявания ", съобщи доктор Димитър Русинов, изпълнителен шеф на СБАЛДБ „ Проф. д-р Иван Митев “.

През септември Министерството на здравеопазването възобнови търга за избор на архитект, строител и контрол за постояването на нова постройка на Националната многопрофилна детска болница. Срокът за кандидатстване изтича. „ Болницата беше в тежко финансово положение, поради което ремонт нямаше, а сега, в който има доходи, в това число от Министерство на здравеопазването, се разяснява, че предвид на построяването на новата детска болница, не е подходящо да се вършат поправки в актуалната ", сподели доцент Гайдарова.

Когато Кремена схваща за обстановката, в която се намира единствената за България детска болница, взема решение да стартира акция, с цел да се съберат средства за един опреснителен ремонт. Създава се онлайн дарителска платформа за събиране на 10 000лв., само че доста от материалите за ремонта към този момент са дарени от частни лица и компании. Ремонтът към този момент стартира и в него вземат участие доброволци – другари и познати на Кремена. Отделението ще има нови щори, нови нощни шкафчета, матраци за детските кревати, бебешки креватчета. Завивките и осветителните табла ще бъдат сменени, както и ще бъде възстановено изгорялото електрическо табло.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР