Майка е свалена от полета София - Айндховен, тъй като

...
Майка е свалена от полета София - Айндховен, тъй като
Коментари Харесай

Свалиха майка на 3-годишно дете от самолета, защото нямало места, но билет е продаден

Майка е свалена от полета София - Айндховен, защото не било останало място в самолета за нея. Наземният личен състав обяснил на дамата, че продадените билети са повече в сравнение с местата в самолета. Машината излетява от летището, като на борда му са брачна половинка й и 3-годишната й щерка. По думите на пострадалата нито й е препоръчано обезщетение, нито билет за различен полет, а единствено опцията да не пътува никой от тримата. От Райънер разяснява все още няма.

В последна сметка потърпевшата Йорданка Русева съумява да се събере със фамилията си.

Дадоха ми презаверен билет за избрана сума, която аз не платих, само че не получих никакъв документ, че ми е отхвърлен полет, с цел да изисквам за обезщетение, уточни Русева пред Нова тв.

Честно казано нямам никаква концепция по какъв начин избират хората, които остават без място в самолета и не могат да летят. На гейта дадоха бордни карти на първите шестима, които пристигнаха. Явно е на ротационен принцип - първите шест получават, другите не получават, разяснява тя.

Странно беше. Още повече, че ние сме тримата. Съпругът ми няма пълномощие да извежда щерка ни от страната, както се изисква. Реакцията на щерка ми също беше много трагична, по какъв начин да й обясня за какво не моге да съм с нея, уточни Русева.

В последна сметка те се пробваха да ме качат на борда, само че след следващото броене ни споделиха, че местата са единствено две и ние би трябвало да решим кой от трима ни ще пътува и кой ще остане, описа тя.

Информирала съм Закрила на детето за случая, както и съм писала до уебсайт за хора, които си търсят компенсации от самолетните компании, изясни тя.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР