Майк Помпео няма да пристигне в Европа за планираните посещения.

...
Майк Помпео няма да пристигне в Европа за планираните посещения.
Коментари Харесай

Отмениха посещението на Майк Помпео в Европа


Майк Помпео няма да дойде в Европа за плануваните визити. Външният министър на Люксембург Жан Аселборн и представители на Европейския съюз показаха нежеланието си да се срещнат с държавния секретар на Щатите, по отношение на което Държавният департамент анулира плануваното посещаване в Европа, заяви организация Ройтерс, базирайки се на европейски дипломати, съобщи БГН Европейски Съюз .

Според източник на организацията, преди да се срещне с водачите на Европейски Съюз в Брюксел, Помпео е желал да пътува до Люксембург , само че представители на тази страна са изразили нежеланието си да водят договаряния. Външното министерство на Люксембург удостовери пред Ройтерс, че срещата с Помпео е анулирана, само че не даде спомагателни детайлности. Европейски Съюз отхвърли да разяснява тази информация.

Службата за външна политика на Европейски Съюз отхвърли да разяснява питане на ТАСС за посещаване то на Помпео, а чиновник на Европейската комисия съобщи по-рано през днешния ден, че Европейска комисия не възнамерява да се среща с държавния секретар на Съединени американски щати през идващите дни.

Държавният департамент на Съединени американски щати анулира всички пътувания на Помпео за тази седмица, в това число посещаване то на държавния секретар в Белгия на 13-14 януари. В изказване външното министерство се споделя, че това решение е взето по отношение на нуждата да се обезпечи прекачване на властта към екипа на новоизбрания президент Джоузеф Байдън. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР