> Майк Помпео и Владимир ПутинВ съвместно изявление по повод

...
> Майк Помпео и Владимир ПутинВ съвместно изявление по повод
Коментари Харесай

САЩ, България и още девет държави: Русия не донесе свобода на Европа преди 75 години

 > Майк Помпео и Владимир Путин
В взаимно изказване във връзка 75-годишнината от края на Втората международна война Помпейо и сътрудниците му от България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия уважиха жертвите и " всички бойци, които са воювали за успеха над нацистка Германия ".

Те обаче употребяват мотива, с цел да отбележат, че май 1945 година " не е донесъл независимост на цяла Европа ", защото Съветският съюз е наложил комунистически режими в Централна и Източна Европа.

Министрите декларират още, че " манипулирането на историческите събития, които са довели до Втората международна война и разделянето на Европа след нейния край, е почтено за жалост изпитание да се фалшифицира историята ".

Неотдавна съветският президент Владимир Путин и други съветски високопоставени публични представители упрекнаха Полша, че е съдействала за експлоадирането на войната. Освен това Москва неведнъж се е опитвала да омаловажи подписания тайния пакт Молотов-Рибентроп за делба на Европа сред Съюз на съветските социалистически републики и Германия, подписан през 1939 година малко преди експлоадирането на Втората международна война, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР