Майк Макглоун, старши макростратег в Bloomberg Intelligence, изрази опасения относно

...
Майк Макглоун, старши макростратег в Bloomberg Intelligence, изрази опасения относно
Коментари Харесай

Истинският тест за Биткойн тепърва предстои – ето кога

Майк Макглоун, старши макростратег в Bloomberg Intelligence, изрази опасения по отношение на бъдещето на Биткойн (BTC) през втората половина на 2023 година

В известие до своите почитатели в Twitter Макглоун означи, че макар мощното показване през първите шест месеца на годината, Биткойн може да се сблъска с предизвикателни стопански условия през идващите месеци.

Според специалиста фондовият пазар се чака да се намали, което ще даде опция на Биткойн да показва цената си като средство за предпазване на благосъстояние или “ “, като не се колебае в синхрон с обичайните акции.

През първата половина на годината Биткойн означи 84% нарастване, което е два пъти повече от това на Nasdaq 100.

Макглоун акцентира, че е належащо през втората половина на годината да се дефинира дали Биткойн ще се преглежда като високорисков актив, подравнен с фондовия пазар, или като евентуално цифрово злато в един разрастващ се свят.

Истинското тестване за Биткойн, счита Макглоун, евентуално ще възникне, когато фондовият пазар навлезе в меча фаза по време на предстоящата криза в Съединени американски щати.

Струва си да се означи, че Федералният запас може да се колебае дали да приложи същото равнище на парично облекчение, каквото се наблюдаваше при предходни рецесии, заради опасения за висока инфлация.

Макглоун означи, че през второто тримесечие, до момента в който акциите са отбелязали растеж, показателят Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI), който наблюдава водещите цифрови активи, е отбелязал спад. Той посочи евентуалното намаляване на крипто пазара вследствие на това.

Освен това Bloomberg Economics предвижда криза през втората половина на годината, като се чака безработицата в Съединени американски щати да нарасне от сегашните 3.6% до 4.3%. Тези фактори биха могли да внесат насрещни ветрове за рискови активи като Биткойн.

Към момента на правене на публикацията Биткойн се търгува на цена от към $30,400, което съставлява нарастване от 1.2% през последната седмица.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР