Майчинство е различно трудно за всяка майка. То си има

...
Майчинство е различно трудно за всяка майка. То си има
Коментари Харесай

Търси се майка! Ето какви са изискванията:

Майчинство е друго мъчно за всяка майка. То си има своите интервали.

- Просто не съм скроена да бъда добра майка - слушам изтощения глас на приятелката си по телефона. -Не мога да накарам бебето да спи през нощта. Непрекъснато викам по другото, тъй като то към този момент прохожда и прави пакости. А пък шестгодишната ми щерка непрекъснато хленчи, че няма какво да прави. В работата ми най-малко има кой да ми покаже по какъв начин се прави това или това, а имам и почивни дни.

Напълно я разбирам, тъй като и аз съм майка. Трудното е освен първоначално. Най-труден е непрекъснатият преход от едно положение на личността и метод на живот в различен, с цел да бъдеш майката, от която детето има потребност на въпросния стадий от развиването си.

Идеалната характерност на лицето, което би било идеална майка за едно бебе да вземем за пример, е може би нещо такова:

Търси се - Спокоен, неприпрян, влюбчив субект, който да се грижи за бебе. Да обича да люлее и гушка, търпеливо и без да нервничи да държи бебето по време на хранене в продължение на 20 минути на всеки три-четири часа. Да има лек сън и да се буди рано. Висше обучение не е наложително. Да може да поеме всички смени, на 7-дневна работна седмица. Без право на почивни дни, в случай че не уреди личната си майка да го замества. Никакви шансове за напредък в работата.

***

Година и половина по-късно идеалният претендент за майка на същото дете би отговарял на следното изложение:

Търси се - Спортист в идеална форма за охраняване на неизтощимо прохождащо дете. Необходими бързи рефлекси, неизчерпаема сила, безпределно самообладание. Свръхестествените качества биха били от изгода. Задължителни умения по оказване на първа помощ. Да може да кара, да готви, да приказва по телефон, да работи макар непрекъснатото разпръскване. 15-часов работен ден. Без право на отмора за кафе или обяд в случай че детето не е заспало. Предпочитат се медицински сестри със стаж на педиатри и олимпийски достижения.

***

След още 18 месеца същата майка би трябвало да има следната подготовка:

Вакантно място - Специалист по начално детско обучение, който да обезпечи стимулираща, креативна и предразполагаща атмосфера за самостоятелно образование на дете в предучилищна възраст. Необходим стаж в региона на изкуството, музиката, спорта, да приказва най-малко един непознат език. Познания в региона на езикознанието, логиката на психиката и Монтесори. Два часа отмора на ден при петдневна работна седмица, когато забавачката работи и детето е крепко.

***

Работното място става малко по-стабилно, когато детето е сред 6 и 12 години. За да се оправят добре, претендент майките би трябвало да дават отговор на следните условия:

Добра опция - За експерт в следните области: деен отдих, лагеруване, индиански изкуства, всички спортове. Добър рефер. Да има предпочитание да бъде майка на цялата бърлога, на стаята, на квартала. Изявени умения в региона на публичните връзки. Да се оправя ефикасно с учители, деятели от родителско-учителския комитет и други родители. Необходими знания в региона на половото обучение и аритметиката. Охотно да търпи тиня и нечистотия, сбирки от инсекти, домашни животни, съседски деца.

***

Майката още веднъж сменя длъжностната си характерност, когато детето стигне 13 или 14 годишна възраст и би трябвало да дава отговор на новите условия.

Вакантна служба - За експерт по юношеска логика на психиката с опит в готвенето на обилни количества храна. Основно условие - приемливост. Препоръчителна е лека загуба на слуха, в противоположен случай да си носи тапи за уши. Да усеща по кое време наличието му е нежелателно за детето и да изчезва на мига.

***

След 18 години в ролята на работеща майка, дамата може да запълни още единствено една квалификационна празнота:

Спешно се търси - Лице за финансиране на студент с пари, облекла, музика, кола. Съвети не са нужни. Длъжността е безсрочна. Предоставя задоволително свободно време, което да се посвети на доходоносна работа.

Като при множеството разгласи, длъжностните характерности не загатват някои неща: (1) Майка с повече от едно дете би трябвало да заема по едно и също време няколко поста; (2) тези, които се оправят с работата най-добре, сами се задължават да изоставен поста си; и (3) възнаграждението и удовлетворението от работата са по-големи от всичко, което човек може да си показа.

Джоан Бек
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР