Майчиното и детското здравеопазване са сред приоритетите на правителството и

...
Майчиното и детското здравеопазване са сред приоритетите на правителството и
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Майчиното и детското здравеопазване са приоритет

" Майчиното и детското опазване на здравето са измежду целите на държавното управление и сегашния екип на здравното министерство. Усилията ни за възобновяване на базите от този вид в страната ще бъдат поредни и осезаеми както за екипите, работещи в тях, по този начин и за пациентите ".
Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев по време на формалното разкриване на реновираната Послеродова клиника към болница " Майчин дом " в София.

 Създават Коалиция за майчино опазване на здравето
Създават Коалиция за майчино опазване на здравето

Промяна на всички общоприети практики желаят от 7 НПО-та

" Като икономист и финансист не мога да не кажа, че финансовото положение на " Майчин дом " е доста положително , с позитивен финансов резултат и без никакви отговорности към снабдители ", разясни министър Ананиев.

Той похвали болница " Майчин дом " като водещо лечебно заведение в страната, къдет работят изключителни експерти.

Инвестицията в Послеродовата клиника е на стойност близо 600 хиляди лева, отпуснати от Министерството на здравеопазването под формата на финансови средства. На 394 хиляди лева възлиза ремонтът в лечебното заведение, а с други 200 хиляди лева е закупено съоръжение за клиниката .

Ананиев посочи, че това е една от аргументите Министерство на здравеопазването да задели нужния запас, с цел да бъде реновирана Послеродовата клиника , която е и най-съвременната в цялата страна.

Директорът на университетската болница д оц. Иван Костов уточни, че грижата за майката и детето са в основата на всяка една политика . " Майчин дом " е институцията, която е главен фактор в развиването на акушерството и гинекологията в страната, добави доцент Костов.

Кирил Ананиев поздрави лекарите и експертите по здравни грижи в УМБАЛ във връзка Бабинден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР