Маями постигна втора победа срещу Филаделфия в полуфиналите на Изток

...
Маями постигна втора победа срещу Филаделфия в полуфиналите на Изток
Коментари Харесай

Маями и Финикс с нови победи в плейофите в НБА

Маями реализира втора победа против Филаделфия в полуфиналите на Изток в НБА, откакто завоюва на собствен терен със 119:103 тази нощ.

Бам Адебайо и Джими Бътлър бяха решаващите играчи на домакините от щата Флорида надлежно с 23 и 22 точки. Бътлър прибави в персоналната си статистика и 12 асистенции.

Мач номер 3 е в петък вечерта във Филаделфия, като очакванията на отбора са звездата им Джоел Ембийд да се е възстановил след контузия.

В края на април стана ясно, че Ембийд има строшаване на дясната орбитална кост и няма изясненост какъв брой време ще отсъства от терените.

Виктор Оладипо означи 30-ия си рожден ден с 19 точки в интерес на Маями Хийт, 10 от които в последната четвърт на мача. Тайлър Херо добави 18.

За гостите от Филаделфия Тайриси Макси осъществя 34, а Тобайъс Харис – 21, а Джеймс Хардън завърши мача с 20.

Крис Пол вкара 14 точки от всичките си 28 в следващия си впечатляващ четвърти интервал, с цел да обезпечи втора победа на Финикс над Далас в полуфиналната серия в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Така след втори триумф на собствен терен отборът на Финикс пътува за Далас за две следващи гостувания.

Навършващият 37 години в петък Крис Пол съвсем самичък съумя да измъкне успеха със 129:109, не толкоз с осъществения си сбор точки, колкото с решаващите намеси във значимите моменти.

За Слънцата от Финикс това се трансформира в 11-а поредна победа над този противник, включвайки и мачовете в постоянния сезон.

На полувремето Далас водеше с 60:58, само че домакините бързо реагираха и още след подновяването на играта обърнаха хода на мача с две следващи точни стрелби на Девин Букър от зоната за 3 точки.

Преди началото на четвъртата част резултатът беше 89:83 за Сънс, само че с изгледи за огромна борба в последните минути. Но тъкмо това беше времето, в което Крис Пол – 12-кратен участник в Мача на звездите, сподели класата си и постави надзор върху играта.

Следващите му шест следващи стрелби бяха все сполучливи – без значение дали става дума за тройка, от къса отдалеченост или довеждане докрай под коша. Ядосаните играчи на Маверикс пробваха да го спрат по всевъзможни способи, само че по този начин и не откриха отговор.

Дойде ред и на Букър да стреля тъкмо при следващата си тройка, увеличавайки преднината на своите на 114:95, което действително постави и точка на разногласието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР