Маями Хийт поднесе най-голямата изненада на старта на плейофите в

...
Маями Хийт поднесе най-голямата изненада на старта на плейофите в
Коментари Харесай

Маями изненада шампиона от редовния сезон Милуоки на старта на плейофите в НБА

Маями Хийт сервира най-голямата изненада на старта на плейофите в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада. " Горещите ", които се класираха за директните елиминации в последния вероятен миг, завоюваха със 130:117 при гостуването си на първенеца от постоянния сезон Милуоки Бъкс в първия мач от първия кръг на плейофите в Източната конференция.

Баскетболистите на старши треньора Ерик Сполстра се възползваха по най-хубавия метод от контузията, която получи звездата на домакините Янис Адетокунбо и " откраднаха " домакинското преимущество на противника си. Гръцкият национал падна неприятно на гърба си в края на първата четвърт и въпреки че направи опит да се върне в игра при започване на втората, то той бе несполучлив и мачът за него приключи прибързано. Състоянието на Адетокунбо за идващите мачове от серията на този стадий остава неразбираемо.

Маями обаче също даде свидна жертва в дуела. Титулярният гард на " горещите " Тайлър Хиро счупи ръката си и ще бъде навън до края на плейофите. Хиро приключи срещата с 12 точки, като бе един от шестимата играчи на гостите с двуцифрен актив. Маями сподели и отлична пукотевица от зоната за три точки, като отборът осъществя 15 тройки от единствено 25 опита. За съпоставяне Милуоки приключи с 11 сполучливи шута от отдалеченост от 45 изстрела.

За успеха на гостите от Флорида най-полезен бе Джими Бътлър с 35 точки, като към тях прибави и 11 асистенции. Бам Адебайо завърши с 22 точки, а ветеранът Кевин Лав се отличи с 18 точки от пейката.

За Милуоки 33 точки вкара Крис Мидълтън, а Боби Портис добави още 21. Джру Холидей пък направи " дабъл-дабъл " от 16 точки и 16 асистенции.

Вторият мач от серията е още веднъж в Милуоки в нощта на сряда против четвъртък.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР