Мая Манолова все пак се спуска в кметската битка за

...
Мая Манолова все пак се спуска в кметската битка за
Коментари Харесай

Кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София ще бъде идигната в сряда


Мая Манолова въпреки всичко се спуска в кметската борба за София. Омбудсманът ще разгласи кандидатурата си за кмет на 4 септември, оповестява „ Дарик “, базирайки се на свои източници. 

Тя ще бъде издигната не от Българска социалистическа партия, а от Инициативен комитет. Софийската организация на соцпартията е в  подготвеност да поддържа Манoлова и да го разгласи публично на своята конференция по-късно.  

Според източници от " Позитано 20 " диалозите с омбудсмана са водени от ръководителя на БСП-София Калоян Паргов, а Корнелия Нинова нямала никакво отношение към процедурата.

Нинова обаче нямала нищо срещу Българска социалистическа партия да поддържа Мая Манолова и занапред е изразила подготвеност при възможна победа социалистите да работят с нея. Самата Манолова към момента мълчи за окончателното си решение, само че към този момент разгласява доклад за активността си като омбудсман за миналите 4 години.

Очаква се омбудсманът да излезе в неплатен отпуск за акцията. По закон Манолова не е длъжна да напусне поста на публичен бранител, до момента в който не бъде определена на новата служба. Изключена е и опцията самата Манолова да реши да подаде оставка по лично предпочитание.

Кандидатурата на омбудсмана няма да бъде одобрена на идния пленум на Българска социалистическа партия във вторник, когато ще се гласоподават първите стотина номинации на алените. Манолова ще бъде утвърдена на идващото съвещание на Националния съвет на партията към средата на септември.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР