Мая Манолова води с 5% пред Йорданка Фандъкова, ако се

Мая Манолова води с 5% пред Йорданка Фандъкова, ако се ...

Маркет линкс: Манолова води пред Фандъкова с 5% на първи тур.


Мая Манолова води с 5% пред Йорданка Фандъкова, ако се кандидатира за кмет на София. Данните са за първи тур и показват, че би имало втори. Това показват измерените от агенция "Маркет линкс" моментни нагласи на избирателите два месеца и половина преди изборите и в ситуация, в която повечето кандидати за кметове на столицата още не са официално обявени.

Допитването е проведено в периода 1 - 6 август 2019 година сред 505 души, имащи право на глас, в 50 гнезда и е поръчано от OFFNews.

Данните сочат, че на първи тур Манолова би събрала 28% от гласовете на софиянци, а Фандъкова – 23%, въпреки че и двете не са заявили официално дали ще се включат в надпреварата за София. Манолова е мерена като независим кандидат, какъвто обяви, че би била, ако участва в изборите за кмет.

На трето място се нарежда издигнатият от организацията "Спаси София" Борис Бонев със 7%. Засега той е и единственият официално обявен кандидат. Все още необявеният кандидат на "Демократична България" събира 4 на сто от гласовете.

"Със сигурност може да се каже, че предстоящото обявяване на кандидатурата на "Демократична България" за кмет на София и евентуалното участие, под каквато и да било форма, на Слави Трифонов, ще окаже значително влияние върху електоралните нагласи преди местните избори", казват от "Маркет линкс".

Източник: mediapool.bg