Мая Манолова внесе жалба Общинската избирателна комисия в София за

...
Мая Манолова внесе жалба Общинската избирателна комисия в София за
Коментари Харесай

Мая Манолова официално поиска касиране на изборите

Мая Манолова внесе тъжба Общинската изборна комисия в София за анулиране на изборите в столицата. "Внасяме и 14 класьора с доказателствен материал за тежки нарушавания на изборния развой ", съобщи Манолова пред публицистите.

Манолова бе издигната за кандидат-кмет от предприемчив комитет и подкрепена от Българска социалистическа партия. На втория тур Мая Манолова отстъпи пред Йорданка Фандъкова от ГЕРБ. Манолова събра 45.13% от вота, а Фандъкова - 49.98 на 100.

"Ние сме подхванали каквото е трябвало. Да разобличим фалшификациите и злоупотребите с гласовете на жителите и да призовем институциите и партиите да застанат зад честността на изборите ", сподели още някогашният омбудсман.

В жалбата са посочени доказателства за груби нарушавания на изборните правила.

Една от главните аргументи за тази тъжба е сериозното разминаване сред предварителните и регистрираните резултати, съгласно щаба на Манолова. Според изказванията на Инициативния комитет - разликата сред Манолова и съперника ѝ от ГЕРБ Йорданка Фандъкова се е стопила фрапантно за часове. Самата Манолова намира и противоречие сред протоколите от Секционните изборни комисии и нанесените от ЦИК резултати.

Инициативният ѝ комитет поставя началото на петиция за оборване на резултата от изборите в София и с оферти за промени в изборните правила, измежду които и въвеждането на машинно и електронно гласоподаване.

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия реши да поддържа Мая Манолова в настояването ѝ за анулиране на изборите в София. Резултатите от изборите ще апелират и част от претендентите за районни кметове на социалистите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР