Мая Манолова ще се яви на следващите парламентарни избори, обяви

Мая Манолова ще се яви на следващите парламентарни избори, обяви ...

Мая Манолова ще участва в следващите парламентарни избори.


Мая Манолова ще се яви на следващите парламентарни избори, обяви самата тя на протеста, организиран от движението й "Изправи се" пред Министерски съвет. "Днес обявявам нашата икономическа пътна карта за бързо възстановяване на работните места и икономическо съживяване на България в следващите 19 месеца. С тази пътна карта ще се явим на парламентарните избори. Имаме план. Борисов няма план, но ние имаме", заяви  Манолова. Протестът е организиран съвместно с майките на деца с увреждания от Национална гражданска инициатива „Системата ни убива“. Според организаторите на мероприятието има "привърженици на Гражданската платформа и на „Системата ни убива“ от над 24 града – Русе, Велико Търново, Генерал Тошево, Добрич, Варна, Айтос, Банско, Своге, Кресна, Шумен, Ловеч, Раднево, Пазарджик, Батак, Благоевград, Сливен, Смолян и др. Би Ти Ви съобщи за изключително сериозно полицейско присъствие пред сградата на Министерски съвет. 

Според Манолова изготвената от нея национална програма „Работа за всеки“ е на стойност 2,5 млрд. лв. "Това е мащабна инициатива за възстановяване на трудовата заетост чрез субсидирано увеличаване до 50 % на работещите в микро-, семейния и малкия бизнес“, обяви бившият омбудсман и депутат от БСП. Манолова посочи, че целевата й група са около 320 хил. семейни и малки фирми, в които по програмата работодателят ще може да наеме до 50 % допълнително работници на пълно или съкратено работно време. Държавата да заплаща минимална работна заплата и осигуровки на всяко допълнително новооткрито работно място за срок от 19 месеца и със задължение работникът да бъде запазен на работа още поне 6 месеца след това.
До момента, в най-острата фаза на кризата, под 15 млн. лв. са достигнали до работещите за запазване на работните места, каза Манолова.
Програмата ще се захранва от ресурса от 2/3 за заетост, който правителството призна, че не може да оползотвори, допълни тя. "Това е нашият план как държавата ще застане до гражданите, а не срещу тях. Държавата ще бъде омбудсман, а не мащеха за обикновените хора. Алтернатива има. Когато се изправим, всички сме алтернативата", обобщи бившият кандидат за кмет на София. 

Източник: segabg.com