Мая Манолова с компромисен вариант за хората с увреждания Омбудсманът

...
Мая Манолова с компромисен вариант за хората с увреждания Омбудсманът
Коментари Харесай

Мая Манолова с компромисен вариант за хората с увреждания
Ом

Мая Манолова с компромисен вид за хората с увреждания
Омбудсманът Мая Манолова предложи компромисен вид за решение на проблемите на хората с увреждания – трите обсъждани в общественото пространство законопроекта да бъдат прегледани дружно. Това стана ясно по време на брифинг, на който публичният бранител даде повече детайлности към предлагането си, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Манолова предлага Законът за персоналната помощ, който провокира разделяне в позициите на протестиращите майки на деца в увреждания и националните представителни организации, да бъде прегледан в Народното събрание в пакет със Закона за хората с увреждания и Закона за обществените услуги. Законът за персоналната помощ към този момент е импортиран в Народното събрание, а по останалите два работят специалисти от общественото министерство.

Предложението на публичният бранител идва след среща с национално представителните организация, на която обаче на са участвали всички, а в този момент се чака и реакцията на останалите.

От своя страна протестиращите майки приветстваха концепцията и даже сложиха период за влизането на трите законопроекта в Народното събрание – 1 октомври. В противоположен случай те се заканват да преминат към по-мащабни протестни дейности, с които да упорстват за правата си.

„ Не може да ги чакаме повече. Тази промяна би трябвало да се случи в този момент “, единомислещи са протестиращите майки. Те твърдят, че палатковият лагер, който е разпънат като форма изложение на недоволството им пред Народното събрание, също остава.

Те чакат и приканват всички национално представителни организации на хората с увреждания да поддържат предлагания компромисен вид, с цел да бъде осъществена промяната в бранша.

„ Това, което се разбрахме, е че ние дотук сме нямали разграничи. Искаме едно и също – промяната да стане в този момент и незабавно. Ние ги поддържаме, те ни поддържат. Взаимно желаеме едно и също “, Златка Грудева от Българска асоциация за деца с интелектуални усложнения – Пазарджик. „ Трите закона да влязат накуп, тъй като те един без различен не могат “, прикани тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР