„Мая Манолова получи номинации от редовите социалисти. Предложена е от

...
„Мая Манолова получи номинации от редовите социалисти. Предложена е от
Коментари Харесай

Подкрепа за Мая Манолова в началото на Националния съвет на БСП


„ Мая Манолова получи номинации от редовите социалисти. Предложена е от Градската конференция на БСП-София. Вероятно това ще бъде претендентът за кмет, който ще утвърдим и на Националния съвет. Нямам съображение да считам, че ще се случи друго “. Това съобщи социалистът Красимир Янков преди началото на днешния Национален съвет на партията.
На форума Българска социалистическа партия ще реши дали да утвърди поддръжката на градската партийна организация за кандидатурата на някогашния омбудсман Мая Манолова, която се включи в кметската конкуренция за София.
Подкрепа за Манолова изрази е депутатът от левицата Филип Попов. „ Софийската организация я поддържа. Вярвам, че и Националния съвет ще го направи. София е значима, тъй като съвсем половин България живее в нея. Отиваме на борба “, разяснява Попов.
Според съпартиеца му Янаки Стоилов кандидатурата на Манолова дава спомагателни шансове, само че това не изключва взаимоотношението с всички партии, които декларират своята поддръжка към нея. Той счита, че Българска социалистическа партия би трябвало да постави огромни старания да усили своето посланичество в общинския съвет.
На днешния пленум решение би трябвало да откри и въпросът с претендента на левицата за кмет на Варна.
Според Красимир Янков информацията, че водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов е препоръчан от варненските социалисти като кандидатура за кмет на Българска социалистическа партия, е операция. „ След намесата на националното управление, са се отказали всички номинирани и обсъждани от редовите социалисти. Единственият, който би приел поддръжка на Българска социалистическа партия е Костадин Костадинов, по информация на делегатите “, изясни той.
Янков дефинира като озадачаваща информацията, че управлението на партията е свалило доверието от ръководителя на градския съвет на Българска социалистическа партия в морската столица Борислав Гуцанов, само че той е номиниран за кандидат-кмет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР