Мая Манолова подаде оставката си като омбудсман. Общественият защитник напуска

...
Мая Манолова подаде оставката си като омбудсман. Общественият защитник напуска
Коментари Харесай

Манолова подаде оставката си като омбудсман

Мая Манолова подаде оставката си като омбудсман. Общественият бранител напуща поста прибързано, с цел да се включи в конкуренцията за кмет на столицата. Тя заяви решението си на среща с жители и организации на 2-ри септември вечерта.

През 2015 година Манолова беше определена за народен омбудсман. За нея тогава гласоподаваха и депутати от ГЕРБ, макар че тя се смяташе за парламентарното острие на алените против второто ръководство на Бойко Борисов. В последния ден на август беше показан доклад за работата й до тук. Някои политически наблюдаващи видяха в това деяние завършек на кариерата й като публичен бранител и очевидна поръчка, че тя има намерение да се кандидатира за кметския пост.

"Току-що подадох оставката си като омбудсман на Република България. Мотивите са на уеб страницата на институцията. С тях ще може да се запознаете в детайли ", бяха първите думи на кандидат-кмета пред медиите. Тя добави, че се отхвърля от досегашния си пост, тъй като търпението й се е изчерпало. Също по този начин съобщи, че не е привикнала да стои със сведена глава, а активността на омбудсмана повече от година е била блокирана от институциите, тъй като самата тя е харесвана и одобрявана. По думите й години наред е била пощенска кутия за тъгата на хората. Според нея няма да е почтено да изостави нуждаещите се. "Не съм привикнала да се поддавам на напън. Не желая да се върша на воин. Това, което желая да направя, е да си отвоюваме столицата на България назад, защото измененията постоянно са тръгвали от София. И в този момент ще е по този начин, уточни Манолова.

Кандидатурата й ще бъде гражданска, а кой ще влезе в инициативния й комитет, ще стане ясно на следващия ден, в 10 ч в Зала 10 на НДК. Манолова разгласи, че ще одобри поддръжката на всички жители на София, защото градът не е лев или десен.

Припомняме, че Българска социалистическа партия ще разгласи дали поддържа кандидатурата на Мая Манолова в два стадия - първо на градската конференция на столичните социалисти на 11 септември, а по-късно на съвещание на Националния съвет на 15 септември.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР