Мая Манолова откри предизборната кампания наЛевицата“ във Варна, предаде репортер

...
Мая Манолова откри предизборната кампания наЛевицата“ във Варна, предаде репортер
Коментари Харесай

Mая Манолова от Варна: Левицата ще се бори със спекулата, картелите и местните каузи | Водачът на варненската листа посочи кои са основните акценти на кампанията и каузите

Мая Манолова откри предизборната акция на„ Левицата “ във Варна, съобщи кореспондент на Moreto.net. Тя показа главните акценти и дела, зад които ще застане обединението. Манолова показа и варненската листа с 32 претенденти за депутати, чийто лидер е самата тя и уточни главните акценти на акцията, като добави, че единствено посредством ляво обединяване, в което да се включат леви партии и организации, социалисти и цивилен деятели, може да спре процеса на спад на доверието в лявата партия и обезличаването на левите сили. „ Левицата “ остава зад идеята против замърсяващите производства и построяването на нови съоръжения за изгаряне на боклуци в Девня. Застава против плана за построяването на ветропарк във Вълчи дол, който ще бъде в ущърб на земеделските производители.

„ За страдание социалистическата партия за 5 години загуби 700 хиляди гласа с това управление и от втора мощ се трансформира в пета. Вече не е мощ, а елементарно заобиколим фактор. Има потребност от обединяване на лявото, което да пресече тези процеси на спад и да даде опция да имат своите бранители и покровители в Народното събрание. “, съобщи Манолова.
„ Ще спрем и няма да се включваме в братоубийствената и безпринципна война, която управлението на лявата партия води с президента. Ще върнем проблемите и дневния ред на хората в Парламента. Ще върнем левицата, където й е мястото – измежду хората. Техните проблеми и дела ще намерят своите бранители и своите законодателни решения в Народното събрание. “, сподели още Манолова.
Водачът на варненската листа уточни кои са главните акценти на акцията и главните дела, зад които ще застане „ Левицата “.

„ Най – значимо е повишение на приходите на работещите хора . Повишаване на минималната работна заплата от 1 януари 2024 година е насмешка с работещите небогати. Повишаването би трябвало да се случи в този момент, неотложно и незабавно. Половината от междинната работна заплата е незадоволително, тъй като това ще продължи да обрича на беднотия хората на труда. Това, за което ще се борим, е минималната работна заплата да стигне издръжката на живот, измерена от синдикатите 1310 лв. и възнагражденията да изпреварват % на инфлацията. Не би трябвало да има хора, които да живеят с по 610 лв. чисто, както сега се случва с хората на минимална работна заплата. В резултат на сполучливите пенсионни промени 500 хиляди пенсионери сега живеят под линията на беднотия с 467 лв. пенсия в случай, че линията на беднотия е 504 лв.. “, разяснява Манолова.
Тя съобщи, че ще преборят спекулата и голословно високите цени на главните хранителни артикули . „ Левицата “ предлага и ще бъде предмет на първия техен законопроект в идващия парламент таван на надценките на главните хранителни артикули.

Таван на цените на главните храни е довел в други страни до това, че веригите са заковали цените, само че са натиснали производителите да смъкват техните. Това значи банкрут на българските производители на храни, стана ясно още от думите на Манолова.

„ Затова споделяме 10 хранителни продукта от потребителската кошница с надценка от 5 % в комерсиалните вериги . В първия законопроект, който ще бъде импортиран, ще попада и обвързване на търговците да демонстрират на етикета доставната и продажната цена. Ще обложим комерсиалната повърхност на веригите с спомагателен налог, който ще е сред 10 – 20 лв. на квадрат, във Франция стига до 36 евро. Тези пари ще отидат целево за подкрепяне на кооперативни пазари, фермерски пазари, обществени кухни. Ще създадем държавен орган за следствие на спекулата , които ще следи цените на хранителни артикули. Ще постанова драконовски наказания освен за спекулативно високи цени, само че и за неравноправни дела в договорите с доставчиците на комерсиалните вериги. Всякакви спомагателни заплащания за достъп на хранителен артикул, за логистика, за брошури и разкриване на магазин да бъдат пресечени. “, сподели лидерът на варненската листа.
“Левицата “ приканва за протест на златните яйца до Великден и за протест на кашкавала на златни цени.

„ Ще променим и метода, по който се поддържат от страната производителите на храни. Субсидия няма да се дава за повърхност земя или за брой животни, тъй като тази процедура е източник на злоупотреби, а ще се дава за количество създадена и осъществена храна. “, уточни Манолова. Тя добави, че съществена идея на „ Левицата “ ще бъде и борбата против монополите и картелите, които последователно превзеха всички сфери на икономическия живот. Ще предложим законодателно решение, което да ограничи банковите такси.
„ Левицата “ остава зад идеята против замърсяващите производства и построяването на нови съоръжения за изгаряне на боклуци в Девня. Застава против плана за построяването на ветропарк във Вълчи дол, който ще бъде в ущърб на земеделските производители.

Варненската листа на „ Левицата “ за идните парламентарни избори включва 32 души
Сред тях са представители на разнообразни леви партии, организации, цивилен деятели и социалисти.

Втори в листата е Януарий Вичев. Той се занимава с дребен бизнес и има инженерно и икономическо обучение. Четвърти е Светлозар Златев - финансов управител. Пети е Димитър Костадинов. Той е артист и има дребен бизнес. Шеста е Веселина Топареева. Тя е правист.

Седма е икономистът Ивелина Атанасова. Осми е юристът Димитър Чавеев. След него са Юлия Цанкова и Диян Великов.

Амбицията ни е да върнем престижа, доверието и силата на Левицата до челна и водеща мощ в българското общество, съобщи още Манолова.

Пълна листа КП “ЛЕВИЦАТА! ” в гр. Варна:

1. Мая Божидарова Манолова-Найденова

2. Януарий Марков Вичев

3. Иван Борисов Великов

4. Светлозар Стоянов Златев

5. Димитър Симеонов Костадинов

6. Веселина Стоянова Тупареева

7. Ивелина Тодорова Атанасова

8. Димитър Андонов Чавеев

9. Юлия Тотева Цанкова

10. Диян Великов Великов

11. Силвия Мариянова Димитрова

12. Христо Тодоров Недялков

13. Тони Льонков Стоянов

14. Стоян Василев Ангелов

15. Станчо Василев Станев

16. Пламен Петков Христов

17. Велико Славов Великов

18. Иван Тодоров Василев

19. Добринка Ангелова Иванова

20. Кирил Христов Караиванов

21. Росен Георгиев Георгиев

22. Кирил Костадинов Иванов

23. Валентин Николаев Йорданов

24. Мария Драгомирова Драганова

25. Иван Минчев Иванов

26. Шенол Рушан Исмаил

27. Александър Стойков Николов

28. Боянка Борисова Петрова

29. Миглена Веселинова Атанасова

30. Елена Стоянова Чинчурова-Петкова

31. Ивана Георгиева Данкова

32. Георги Недков Кючуков

Парламентарни избори 2023
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР