Мая Манолова набира преднина пред Йорданка Фандъкова в последната седмица

...
Мая Манолова набира преднина пред Йорданка Фандъкова в последната седмица
Коментари Харесай

Маркет Линкс: Мая Манолова води с 4% пред Фандъкова

Мая Манолова набира преднина пред Йорданка Фандъкова в последната седмица преди кметските избори, сочи изследване на организация " Маркет Линкс ". Според проучването, претендентът, подсилен от Българска социалистическа партия, печели 36% от гласовете, а сегашният кмет е с поддръжка от 32 на 100. Трети е претендентът на Демократична България Борислав Игнатов със 17 %.
Освен сигурен балотаж, изследването демонстрира още, че изборната интензивност в столицата ще е доста по-висока от тази на последния локален избор.
Проучването е извършено по поръчка на " Оф нюз " измежду 868 респонденти, интервюирани посредством директно персонално изявление и онлайн анкета в интервала 15-20 октомври.
Социолозите регистрират, че в София конкуренцията от дълго време не е била толкоз оспорвана и динамична, а акциите водят до отчетливо повишение на интереса към идните избори и от ден на ден ангажирани столичани. През последните три седмици се регистрира повишаване с 5 процентни пункта на деклариращите, че ще гласоподават и те към този момент доближават 54% от имащите право на глас.
Същевременно изследването регистрира понижаване на хората, които се двоумят за избора си и по-широка поддръжка за първите трима претенденти за кметския пост. Повечето от тези гласоподаватели са сегменти от партийните периферии на ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Партийните ядра, изключително на водещите обединения, са мобилизирани съвсем до краен лимит, показват социолозите. Те прибавят, че партийните ядра са тези, които чакат по-силна и политизирана акция, до момента в който всички останали избират цивилизован разговор, сдържан звук и по-силен фокус върху съответните тематики за по-доброто качество на живот в града.
От политическите профили на претендентите Мая Манолова е с очевидно най-разнообразна поддръжка.
Йорданка Фандъкова черпи главния си запас от гласоподавателите на ГЕРБ, въпреки към 10% от тях да декларират, че ще гласоподават за Манолова, само че частично и от поддръжниците на Вътрешна македонска революционна организация, показват от социологическата организация.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР