Мая Манолова, която се кандидатира за кмет на София, освети

...
Мая Манолова, която се кандидатира за кмет на София, освети
Коментари Харесай

Манолова и Фандъкова в задочен спор за поръчки за електробуси и зарядни станции

Мая Манолова, която се кандидатира за кмет на София, освети още две " незабавни " публични поръчки, които Столична община бърза да осъществя дни преди локалния избор. Става въпрос за закупуването на електробуси и зарядни станции на обща стойност от 80 млн. лева с Данък добавена стойност.Според Манолова едната е нагласена и занапред е ясно коя компания ще я спечвели. От ГЕРБ отхвърлят обвиняванията ѝ.

" Възникват въпроси за какво тези поръчки са оповестени – едната на 27 август 2019 година, другата на 9 септември – и ще бъдат отворени безусловно два дни преди изборите, на 23 и 24 октомври т. година, освен това едната поръчка, забележете, която сякаш е незабавна, е трябвало да бъде отворена на 9 октомври 2019 година Но с смяна в параметрите на тази процедура, столичното транспортно сдружение насрочва датата на отваряне на предложенията за 23 октомври 2019 година “, акцентира кандидат-кметът.

По думите на Манолова е неясно за какво за най-големите столични квартали се планува закупуването на електрически микробуси единствено с 9 седящи места.

" Само напомням, че безусловно преди дни бяха оповестени – една поръчка за 500 млн. лева, друга поръчка за 50 млн. лева, а в този момент това е поръчка за 80 млн. лева Всички те ще се отворят безусловно няколко дни преди изборния ден “, сподели Манолова.

Тя даже разгласи, че е подготвена да постави в плик името на претендента, който ще завоюва едната поръчка, която е пренасочена от 9 октомври за 23 октомври 2019 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР