Мая Манолова и ЛЕВИЦАТА! подкрепиха земеделците от Видин, Монтана, Враца,

...
Мая Манолова и ЛЕВИЦАТА! подкрепиха земеделците от Видин, Монтана, Враца,
Коментари Харесай

ЛЕВИЦАТА! напълно подкрепя зърнопроизводителите и ще настоява българското правителство да защитава техните, а не чужди интереси

Мая Манолова и ЛЕВИЦАТА! поддържаха земеделците от Видин, Монтана, Враца, Пазарджик и други места, които се събраха на 3-дневен митинг поради големия импорт и дъмпинговите цени на зърно от Украйна. Те ще се срещнат на следващия ден и с президента Румен Радев, с цел да насочат техните претенции и да бъде спрян противозаконния импорт на артикули от Украйна.

ЛЕВИЦАТА! е напълно в отбрана на зърнопроизводителите, като към тях се причислиха и други аграрни производители. Мая Манолова, която е лидер на листата и за гр. Варна, се е срещала доста пъти с представители на сектора по разнообразни въпроси и познава чудесно техните терзания и проблемите, с които се сблъскват. Производителите са извънредно обезпокоени от нелоялната конкуренция и от размера на вноса на украинско зърно, царевица и слънчоглед. Тези артикули са безмитни и не дават отговор на условията, които са годни за родните производители, оферират се и на доста по-ниски цени, с цел да може тази стока да бъде продадена по-бързо. Това е в ущърб както на българските производители, по този начин и на потребителите.

Първоначалният план на Организация на обединените нации за основаване на коридори, през които продукцията от Украйна да стигне до страните от Третия свят е жестоко нарушен. Целта за подкрепяне на стопанската система на Украйна и по едно и също време с това обезпечаване на храна за страните от Африка е мощно изкривена. България, като първа страна, през която минава този кулоар, е най-тежко ударена, и то за сметка на личните си аграрни производители. Мая Манолова предизвести, че различен огромен проблем, който се задава е, че скоро ще бъде добита нова годишна продукция, а складовете още са цялостни с миналогодишната. В същото време ще пристигна и нова доставка от Украйна с царевица, пшеница и слънчоглед и казусът ще стане голям. Тя уточни, че през 2021 година вносът от пшеница от Украйна е бил 20 000 тона, а през 2022 година – 900 000 тона.

Тя предизвести и за друга заплаха. Оказва се, че тези неприятни практики стартират да се ползват и върху дуги артикули. Например, стартира огромен импорт и на украински яйца. Българските производители постоянно са подложени на критика поради високите цени на яйцата, само че отново с помощта на ЛЕВИЦАТА! се оказа, че цената се надува в комерсиалните вериги. Украинските яйца, сходно на импортираното зърно, подбиват българските яйца. Те влизат в България без печати - условие, което показва производителя, с цел да може, в случай че има проблем с продукцията, да се знае от къде идват и кой ги е създал. След това амбулантни търговци им поставят щемпел и ги пускат на ниски цени, макар че не дават отговор на никакви условия за качество. Мая Манолова разясни, че идва ред на нашествието със изсъхнало мляко, което влиза през Унгария.

ЛЕВИЦАТА! приканва президента Радев и служебния кабинет да пазят българските производители и да не подписват удължение на европейския правилник, който изтича през идващия месец. Мая Манолова се възмути в ефира на Евроком, че европейските обезщетения за българските производители са на стойност 16 млн. евро, което е към 1 лев за декар обработваема земя. „ Това е насмешка. Имаме потребност от европейска взаимност, тъй като българските, румънските и полските аграрни производители са ударени най-тежко. Българското държавно управление и президентът са длъжни да защитят нашите производители. “, безапелационна е тя, като добави, че ЛЕВИЦАТА! се е срещала неведнъж с тях, изцяло ги поддържа в техните претенции и застава твърдо зад 3-дневния митинг, който са оповестили, блокирайки значими автомагистрали към Румъния.

В програмата на обединението е заложен проектозакон в отбрана на земеделските производители, който ще бъде препоръчан неотложно с влизането на ЛЕВИЦАТА! в идващия парламент.

ЛЕВИЦАТА! има три ясни целта – без инфлация и далавера, без картели и без война, като стъпките за постигането на тези амбициозни цели към този момент са ясно разчертани и от обединението са подготвени да минат към деяние.

*Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР