Мая Манолова и инициативния й комитет внесоха 14 класьора с

...
Мая Манолова и инициативния й комитет внесоха 14 класьора с
Коментари Харесай

С 14 класьора доказателства Манолова пита има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ

Мая Манолова и инициативния й комитет внесоха 14 класьора с доказателства за изборни нарушавания, с които те желаят касират изборите в София пред ОИК .

Установихме десетки, стотици нарушавания на изборните правила , разяснява Манолова пред медиите. Част от нарушаванията са свързани с изборните описи , такива за изборните протоколи , за броенето на бюлетините и за нарушавания на организацията на изборния развой .

Манолова не е съгласна с констатациите на ЦИК за техническа неточност за разминаването със 100 000 гласоподаватели сред първо и втори тур. Установихме 6700 души разлика в част втора на изборните описи, толкоз са жителите на страни членки на Европейски Съюз, които съгласно ОИК са включени в изборните описи, а съгласно общинската администрация техният брой е единствено 44, сподели някогашният омбудсман.

Има разминаване в протоколите съгласно нея. В над 66% от протоколите на СИК има надписване . Друга част от нарушаванията са свързани с бюлетините, като на втория тур има 7000 недействителни бюлетини. Средно сметнато на първия тур на претендент на кмет се падат по 500 недействителни бюлетини, на втория към този момент са 3500 . В ромските секции няма недействителни бюлетини. Според Манолова там се е гласувало с авансово готови бюлетини.

Екзитполовете били употребявани за политическа агитация . Освен това Манолова е подала тъжба за редица изборни операции и платен избор. Внасяме тази тъжба в името на справедливостта, посочи тя. Всичко това не бивало да се оставя без последици.

Въпросът е ще има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ , попита Манолова.

Тя желае електронен и машинен избор, както и дейна регистрация. Инициативният й комитет пък повежда самодейност за почтени избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР