Мая Манолова е подала жалба до Европейската комисия заради бездействие

...
Мая Манолова е подала жалба до Европейската комисия заради бездействие
Коментари Харесай

Манолова с жалба до ЕК заради произвол на банките

Мая Манолова е подала тъжба до Европейската комисия поради безучастие и липса на политическа воля на държавното управление и Народното събрание да защитят жителите от свръх произвола на банките над жителите и опита им да заблудят Европейска комисия, че са спазили рекомендациите ѝ. Това съобщи ръководителят на гражданската платформа " Изправи се.БГ " пред публицисти в понеделник. В конференцията участваха още и юристите Веска Волева и Десислава Филипова, които са внесли жалбата до Еврокомисията дружно с Манолова.

Те желаят да не се закрива наказателната процедура против България за противоречие на българското законодателство с европейското по отношение на неравноправните клаузи в потребителски контракти.

Възможностите, които дава българското законодателство на банките и на монополните сдружения да включват неравноправни клаузи, накараха Европейска комисия да даде двумесечен период на българските институции да поправят българското законодателство, тъй че да отбрани българските жители в качеството им на консуматори.

Манолова изясни, че в границите на тази наказателна процедура Европейската комисия е имала особено мнение, подадено на 24 януари 2019 година. Тогава се предлага на българските институции да подхващат ефикасни ограничения за отбрана на длъжниците в потребителските контракти в границите на досъдебното произвеждане.

" Притеснени сме от опита на институциите, на Министерството на правораздаването и на държавното управление да показват законодателни промени като осъществяване на рекомендациите на Европейската комисия и като основаване на надеждна отбрана на жителите против разпродажбата на тяхното имущество ", сподели още Манолова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР