Мая Манолова е един от основните кандидати за кметския пост

...
Мая Манолова е един от основните кандидати за кметския пост
Коментари Харесай

Мая Манолова: Властта се окупира от малка група хора - нито леви, нито десни, която работи срещу гражданите

Мая Манолова е един от главните претенденти за кметския пост в София. Кандидатурата ѝ е издигната от Инициативен комитет и подкрепена от Българска социалистическа партия, ДБГ, АБВ и други партии. В изявление за Mediapool тя дава обещание, в случай че завоюва изборите, да обезпечи място за всички деца в забавачките до края на мандата си. Да възвърне лифтовете на Витоша, да стартира основаването на Северен град, да направи проверка на " Топлофикация " и да се опита да я стабилизира. Манолова отговори документално на въпросите.

Г-жо Манолова, кой е най-големият проблем на София и по какъв начин ще го решите?

Това, което аз ще направя, е до края на мандата да има детска градина за всяко дете. В момента чакащите деца са над 7000, а генерации наред деца израснаха в описите на чакащите. Изчислили сме, че място в градина или ясла за всяко дете би коствало към 15 млн. лв. на година. Смятам, че Столичната община може да си разреши тези средства - въпреки всичко дават се защо ли не, за ремонт на ремонта, а тук приказваме за децата.

При столица с толкоз огромен бюджет – над 1.7 млрд.лева - не е заслужено на младежите, фамилиите, на тъкмо тези, които желаят да се развиват и да раждат деца, да не се обезпечи най-елементарното в продължение на 14 години - места в детските градини за техните деца. Докато това не се реши, ще има ваучери за децата в частните градини на цената на издръжката им каквато би била, в случай че бяха в общинска градина. Така е заслужено.

Обещавате да взимате значими решения, допитвайки се до жителите. Как ще действате обаче по въпроси, по които мнението на обществото е поляризирано и еднообразно огромни групи са " за " и " срещу " - да вземем за пример във връзка с ограничение на придвижването на колите като мярка против замърсяването на въздуха?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР