Май и юни са най-валежните месеци през цялата година. В

...
Май и юни са най-валежните месеци през цялата година. В
Коментари Харесай

Край на градушките и температурите скачат от тази дата, обяви климатолог

Май и юни са най-валежните месеци през цялата година. В някои райони на страната към този момент са достигнати нормите за превалявания за месеца. Това сподели климатологът Симеон Матев в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус ".

" В неделя сутринта минималната температура в София е била 4 градуса, което е близо до рекордните равнища за датата. До сряда-четвъртък се чака по-хладно от нормалното време ", предизвести той.

В момента вали главно в Родопите, само че основни валежни количества няма да има. Утре и в сряда, както и през по-голямата част от четвъртък ни чака по-често облачно време. " На доста места в западната половина на страната ще превалява, а в Западна България и най-много в югозападните региони ще паднат обилни валежни количества от порядъка на половин до цяла норма за едно денонощие ", сподели Симеон Матев.

По думите му градушки не се чакат. " Ще бъде относително хладно и няма да има изискване за развиване на градоносни облаци. От четвъртък до събота се чака сензитивно усъвършенстване на времето, с повече слънчеви часове. Температурите ще стартират да се покачват и в съботния ден на доста места в страната оптималните ще бъдат сред 22 и 27 градуса. На места те ще приближат чисто летни стойности. Това също ще е за малко, тъй като от неделя още веднъж ни чака неустойчиво и лабилно време със слънчеви часове заран и валежи и прегърмявания в следобедните часове ", сподели още Симеон Матев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР