Май е най-уханният, красив, цветен и може би емоционален месец

...
Май е най-уханният, красив, цветен и може би емоционален месец
Коментари Харесай

5 любими песни, свързани с училището

Май е най-уханният, хубав, пъстър и може би прочувствен месец в годината. Носи ни чувство за независимост и вяра, тъй като лятото и почивката, за които мечтаем са все по-близо. Краят на образователната година е тук, а за някои това е краят на учебния път. Затова последните дни на май постоянно са заредени с доста красиви страсти и благополучие. И безспорно песните, които чуваме в същото време от годината способстват за цялостното въодушевление и предизвикат в нас безчет мемоари от класната стая. И с цел да усмихнем деня ви, ще ви споделим 5-те ни обичани песни, свързани с учебно заведение.

1. Росица Кирилова 

„ Учителко, целувам ти ръка “ Песента, която постоянно ще ни допира и ще провокира сълзи от благополучие и носталгия. Всяка учителка заслужава да види възпитаниците си след години и да бъде почетена с целувка по ръката. Защото „ в случай че през днешния ден бяла безпощадно, то тя е побелявала от нас. “

2. Щурците – „ Клетва “

Най-големият любимец! Едва ли има абитуриентски бал в историята след 1988 година, на който тази ария да не е прозвучала. Емоцията, когато прегърнеш най-близките си другари от учебно заведение и запеете дружно „ Клетва “ е просто несравнима.

 

3. Васил Найденов - „ Междучасие “

„ Фа-ми-фа-фа-фа-ми-ре-ла-сол-ла-до “ - обичана мелодия от учебните години! Всички обичаме да си я припяваме, тъй като няма нищо по-хубаво от междучасието.

4. “Училище обичано наше “

Песента е известна още като химна на българското учебно заведение. Тя също ни оказва помощ да си спомним с усмивка за тези сладки 12 години, които бяха изпълнени и с паники, и с равнодушие.

 

5. Тоника Сухопътни войски

„ Един неразлъчен клас “ Защото колкото и време да мине след завършването на 12-и клас, съучениците постоянно ще бъдат съученици. Именно в класната стая се основават най-хубавите и продължителни другарства, които устоят теста на времето.

Инфо: www.woman.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР