Мавзолеят на Пеле в родния му град Сантос (край Сао

...
Мавзолеят на Пеле в родния му град Сантос (край Сао
Коментари Харесай

Мавзолеят на Пеле вече приема посетители

Мавзолеят на Пеле в родния му град Сантос (край Сао Пауло) отвори порти и към този момент приема почитатели на Краля на футбола, който си отиде в края на м.г.

Той е ситуиран на втория етаж на отвесното гробище в градчето. Там се намира и златният ковчег, в който са положени тленните му остатъци.
 Снимка АП/БТА

На входа на помещението има две златни скулптури на именития футболист, подът е затрупан с изкуствена трева, а стените - с изображения на цялостни трибуни, което основава чувството, че си на стадиона.

То се укрепва в допълнение и от окуражителни звукови резултати - като на футболен мач. Като в музей има екип на величието, както и други негови движимости, фотоси, факсимилета от вестници...
 Снимка АП/БТА

" Този пантеон бе основан с доста обич от хората, които най-добре познаваха Пеле и които живееха с него. Есенцията на това, което беше той ", сподели Едсон Шолби до Нашименто, един от синовете на №10.

Пеле умря на 82-годишна възраст и бе заровен на 3 януари. Като футболист той изведе Бразилия до три международни трофеи - през 1958, 1962 и 1970 година

Неотдавна думата " Пеле " - прякорът на легендата, трансформирал се в негово име, влезе в португалския речник като прилагателно. То към този момент се употребява за някой извънреден, удивителен, неповторим и така нататък
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР