Мавзолеят на Франко в Долината на загиналите ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕИспанското

...
Мавзолеят на Франко в Долината на загиналите ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕИспанското
Коментари Харесай

4+1 | Защо испанското правителство ексхумира Франко, за борбата на Индия с изкопаемите горива и още

Мавзолеят на Франко в Долината на починалите

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Испанското държавно управление ексхумира тялото на Франко

Тялото на испанския деспот ген. Франциско Франко ще бъде ексхумирано и преместено от лявото испанско държавно управление. След гибелта си през 1975 година балсамираното тяло на Франко е положено в голям пантеон в Долината на починалите дружно с жертви и от двете страни на испанската революция от 30-те години на предишния век. Сегашното държавно управление ще реалокира мъртвия деспот, тъй като мавзолеят му се е трансформирал в обичано място за събиране на крайнодесните му поклонници, като се лишава смисълът от почитането на падналите бойци. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики AI на Гугъл може да превежда с вашия глас
Нова идея за преводаческите логаритми на Гугъл умее отчасти да задържа тембъра и интонацията на гласа на потребителя. По този метод изкуственият разсъдък след време ще може да ви връща преведени изречения със личния ви глас. Засега логаритмите работят единствено сред испански и британски език, само че откривателите на компанията считат, че те освен ще доведат до по-интересна услуга, само че и до по-малко изгубени в превода смисли. Прочетете повече тук.

Борбата на Индия с изкопаемите горива
Индия е страна на несъгласията - няма страна, която да създава толкоз доста лекари и инженери, а в това време годишно се подават по-малко патенти, в сравнение с в Германия. Когато става дума за енергетика, Индия е извънредно уязвима към световното стопляне, а 55% от силата идва от въглища. За последните 30 години страната е нараснала потреблението на изкопаеми горива пет пъти. Днес Индия води сложна борба да ограничи потреблението на въглища и да премине на възобновима сила. Прочетете повече тук.

Разликата сред Uber и AirBnB
Uber продължава да се бори да излезе на облага, а локални стартъпи или държавни управления по целия свят провокират компанията. Самият бизнес на компанията зависи напълно от това да предлага най-хубавите цени на водачи и консуматори - няма такова нещо като преданост към марката на Uber. Следователно, макар че са сравнявани постоянно, Uber и AirBnB нямат доста общо - AirBnB е световна услуга, която съумява от ден на ден да си сътвори монопол при услугите, които предлага. Прочетете повече тук,

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Абсурдна просвета с Рандъл Мънро
Рандъл Мънро, по-известен със серията си онлайн комикси xkcd, създава извънредно комплицирани научни отговори и решения за елементарни всекидневни проблеми в новата си книга " Абсурдни научни препоръки за постоянно срещани проблеми в действителния свят ". В книгата Мънро показва какъв брой чудноват може да бъде светът, с който сме привикнали, както и забавни прозрения за правенето на просвета в модерния свят. Можете да слушате диалог с Мънро за книгата и комиксите му тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР