Маверик Винялес (Yamaha) записа най-доброто време в първата свободна тренировка

...
Маверик Винялес (Yamaha) записа най-доброто време в първата свободна тренировка
Коментари Харесай

Маверик Винялес спечели първата тренировка за ГП на Арагон

Маверик Винялес (Yamaha) записа най-хубавото време в първата свободна подготовка преди конкуренцията за Гран При на Арагон в клас MotoGP. Испанецът записа резултат от 1:49.866 на пистата „ Арагон “, като по този метод приключи на 0.085 пред Франко Морбидели (Petronas Yamaha SRT), до момента в който водачът в международния шампионат Фабио Куартараро (Petronas Yamaha SRT) запълни тройката с закъснение от 0.276 по отношение на своя предстоящ съотборник. Французинът обаче се озова на земята в заключителните секунди на сесията, само че бе незасегнат след своето рухване на влизането в „ противоположния тирбушон “.

Thumbs up for who tops FP1!

Yamaha end the morning with a lockout out of the top three!
— MotoGP™ (@MotoGP)
Самата сесия бе забавена с 30 минути поради прекомерно ниската температура на асфалта, която нямаше да разреши безвредното осъществяване на тренировката. Това е по този начин, защото с цел да работят обикновено гумите на Мишлен се изисква най-малко 12 градуса температура на настилката, а тя бе едвам 8 в планувания час за начало.

Race Direction

Session delayed due to track conditions. Pit Lane opens at 10:25 LT
— MotoGP™ (@MotoGP)
А местата в топ 10 в края на откриващата сесия за първия от два следващи уикенда на „ Арагон “ бяха заети от Алекс Маркес (Repsol Honda), Такааки Накагами (LCR Honda), Жоан Мир (Suzuki), Пол Еспаргаро (KTM), Кал Кръчлоу (LCR Honda), Алекс Ринс (Suzuki) и Алейш Еспаргаро (Aprilia).

fastest in eventful FP1 at Aragon!

Yamaha dominate the session while Ducati will hope to show their hand in the warmer conditions later! |
— MotoGP™ (@MotoGP)
Втората подготовка преди десетия кръг за сезона е планувана за 15:10 часа българско време. А първото съревнование на испанското трасе сигурно ще бъде пропуснато от Валентино Роси (Yamaha), защото
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР