Маверик Винялес и Франко Морбидели завършиха сезонния MotoGP тест в

...
Маверик Винялес и Франко Морбидели завършиха сезонния MotoGP тест в
Коментари Харесай

Yamaha на първите две места на MotoGP теста в Барселона

Маверик Винялес и Франко Морбидели приключиха сезонния MotoGP тест в Барселона на първо и второ място за Yamaha, разграничени от единствено 0.047 сек. В същото време и двамата фабричен водачи на Honda Марк Маркес и Хорхе Лоренсо паднаха, последният от които при по-тежък случай. Падането на Лоренсо наложи и появяването на червени знамена по време на сесията, като моторът му се озова върху бариерата на трасето при осмия завой.
PIC: Lorenzo's bike on the barrier after test fall

Full story https://t.co/YNBdUZwume https://t.co/YNBdUZwume
— CRASH.NET/MotoGP (@crash_motogp) June 17, 2019
Лоренсо посети медицинския център за обзор, а по-късно се върна на трасето, с цел да запише общо 65 обиколки, най-хубавата от които му отреди 17-о място.

До обяд първата позиция държеше Алекс Ринс със Suzuki, който в ранния следобяд бе изпреварен от Маркес. Лидерът в генералното класиране на MotoGP тества три разнообразни мотора – два с разнообразни спецификации за сезон 2019 и един със спецификация от 2018-а.

Най-бързата обиколка на Винялес бе последната му – 98-мата и по този начин той приключи и втория сезонен тест в MotoGP с най-хубавото достижение. Маркес остана трети, а Ринс, който тества ново шаси на Suzuki – четвърти. Пети приключи Фабио Куартараро, който завоюва полпозишън на трасето в Барселона в събота и първия си подиум в MotoGP кариерата в неделя.

С най-бърза обиколка за Ducati бе Франческо Баная на шесто място, който също претърпя случай на 13-ия завой. Сателитният водач на Honda Такааки Накагами за първи път тества машината на японския конструктор за 2019-а и приключи седми.

Заводските водачи на Ducati Данило Петручи и Андреа Довициозо тестваха нови аеродинамични детайли на моторите си, а следобяд Дови тества и ново шаси. Двамата останаха надлежно на 11-о и 12-о място. Валентино Роси приключи теста 14-и.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР