Маурицио Сари беше уволнен като треньор на Ювентус по-малко от

...
Маурицио Сари беше уволнен като треньор на Ювентус по-малко от
Коментари Харесай

"Ювентус" уволни треньора Маурицио Сари

Маурицио Сари беше уволнен като треньор на " Ювентус " по-малко от денонощие след отпадането от Шампионската лига. Снощи отборът завоюва с 2:1 семейството против " Олимпик " (Лион) в 1/8-финал-реванш, само че това не бе задоволително да продължи напред.

След мача Сари изрази убеденост, че неуспехът няма да повлияе на бъдещето му. " Не мисля, че управлението ще реши бъдещето ми на базата на един мач. Шефовете ще вземат поради целия сезон. Имам контракт, почитам го и не чакам нищо. А въпросите по тази тематика смятам за неуважителни. Не по отношение на мен, а по отношение на хората, които управляват клуба ", съобщи 61-годишният експерт, който предишния месец изведе " Юве " до девета поредна купа.

Президентът на клуба Андреа Аниели обаче даде да се разбере, че елиминирането от Шампионската лига се е приело много тежко. " Това е отчаяние за нас, играчите и почитателите. Както съм казвал последните години, шампионатът беше една фантазия, в този момент би трябвало да стане цел. Ще проучваме обстановката и ще решим по какъв начин да продължим напред ", разяснява той. Аниели въпреки всичко благодари на Сари и съобщи, че треньорът ще има непокътната страница в историята на клуба. Шефът на " Ювентус " изрази и убеденост, че Кристиано Роналдо ще остане в отбора и през идващия сезон.

Решението за Сари е повлияно и от други фактори - отпадането от шампионата за Купата на Италия и трите загуби в последните 4 мача в Серия А. Раздялата обаче ще коства скъпо на клуба от Торино - 11 млн. евро наказателна клауза за Сари, който пое отбора през лятото на м.г. и имаше контракт за още два сезона, както и 9 млн. за асистентите му.

В италианските медии към този момент има спекулации кой ще е идващият треньор на " Ювентус ". Като съществени претенденти се обрисуват някогашният управител на " Тотнъм " Маурисио Почетино, треньорът на " Лацио " Симоне Индзаги, загатва се и името на наставника на " Реал " Зинедин Зидан.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР