Маурицио Сари беше представен днес като треньор на хегемона в

...
Маурицио Сари беше представен днес като треньор на хегемона в
Коментари Харесай

Сари при представянето си в Ювентус: Това е крачка напред за мен, искам да побеждаваме, забавлявайки се

Маурицио Сари беше показан през днешния ден като треньор на хегемона в Италия - Ювентус. Бившият ментор на наполи заменя на поста Мисимилиано Алегри. Прези предишния сезон той изведе Челси до успех в шампионата Лига Европа. Пресконференцията продължи повече от час.

Ето какво сподели експертът:

" В Наполи дадох всичко от себе си. След това взех решение да мина през ужасно прекарване, каквото е Висшата лига. Юве е най-хубавият италиански клуб сега и ми даде късмет да се върна в Италия. Това е върховото достижение на една дълга кариера. Отоношението към мен беше прелестно и това ме убеди. Ще бъде трогателен сезон в Серия " А ", изключително за треньорите. Имаме дълъг път да извървим, само че нека шампионата да стартира да настига Висшата лига. Очаквам всяка заран да се събуждам и да проучвам по какъв начин да спечелвам мачовете. Да побеждаваш дълготрайно постоянно е мъчно, а Ювентус има такова обвързване.

Беше дълго пътешестване за мен, построено от постепенни стъпки. Щастлив съм да бъда в най-важния отбор в Италия, като това е стъпка напред след Челси. Там упражнявах доста мощни играчи, само че да упражнявам Кристиано Роналдо ще бъде още една стъпка напред. Той е счупил толкоз доста върхове и бих желал да му оказа помощ да продължи да усъвършенства достижения.

Три години се събуждах с мисълта да победя Ювентус, тъй като те бяха най-хубавият тим. Давах 110% от себе си, само че по този начин и не успяхме да го надвием. Винаги съм давал 110% за тимовете ми и съм уважавал всеки един от тях. Така ще бъде и тук. Първото нещо, което забелязах, беше сплотеността и поддръжката в отбора. Останах удовлетворен, тъй като човешкият аспект е доста значим за мен. Юве са мощен колектив във връзка с душeвността и решимостта.

Посрещат ме със песимизъм, както на всички места другаде преди. Разбирам това, само че знам, че има един метод да го трансформира. Той е да побеждаваме и да убеждаваме, до момента в който се забавляваме и реализираме резултати.

Тренировъчните способи би трябвало да се приспособят към състава. Философията за играта остава същата, само че би трябвало да имаш психическа еластичност, с цел да се адаптираш към особеностите на играчите. Най-вероятно ще беседвам с двама-трима играчи преди старта на сезона, с цел да заменяем и съпоставим хрумвания, както и да схвана метода им на мислене и техните характерности.

Ако в Наполи ме посрещнат с овации, ще е знак на обич. Ако ме освирква, това още веднъж ще е от обич. Алегри ми оставя тежко завещание. Да печеля това, което той завоюва, е доста мъчно. Той реализира изключителни резултати и бих желал да видя в отбора същата дарба да минава през компликациите, за което и той им оказа помощ.

През миналите няколко години постоянно започвах сезона с една групировка и го завършвах с друга. Не знам какво е " саризъм ". Винаги съм бил някой, който се трансформира въз основата на опита, само че оставам правилен на концепцията. Аз съм пряк човек, може би прекомерно пряк. Това води до конфликти, само че те са разрешими.

Организирам тимовете ми до 70-ия метър и в останалите 30 метра ги оставям на тях. Всеки тим е друг. Дано да побеждаваме, забавлявайки се ".
 Сари взима в Юве собствен любим
Сари взима в Юве собствен любим

Вижте кой е той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР