Маурисио Руа - Шогун (27-11-1 ММА, 7-6 UFC) спечели битката

...
Маурисио Руа - Шогун (27-11-1 ММА, 7-6 UFC) спечели битката
Коментари Харесай

Шогун подчини Ногейра за трети път в битката на знаменитостите в UFC

Маурисио Руа - Шогун (27-11-1 ММА, 7-6 UFC) завоюва борбата на легендите в лека-тежка категория на UFC против Антонио Рожерио Ногейра (23-10 ММА, 10-10-1 UFC) - Минотавъра в третия конфликт от забележителното съревнование на двама бразилски ветерани в ММА. През 2005 в Прайд и през 2015 година в UFC Руа реализира две победи над популярния си противник, а в този момент го направи за трети съдбоносен път с разграничено съдийско решение (29-28, 29-28, 28-29), като нанесе проваляне в последния професионален дуел на 44-годишния Ногейра. От UFC демонстрираха голямо почитание към двамата бойци, поставяйки дуела им предпоследен в заключителната галавечер на бойния остров.

Y la trilogía la cierra...

SHOGUN RUA POR DECISIÓN DIVIDIDA. (29-28, 29-28, 28-29).

Nogueira no pudo ganarle a Shogun en 3 enfrentamientos, hoy estuvo muy cerca. Aplausos para estás leyendas del deporte. #UFCFightIsland3 pic.twitter.com/MTnIVIAc6j
— Quinto Round MMA (@QuintoRoundMMA) July 26, 2020 Шогун стартира с вътрешен десен лоукик и първоначално заграждаше съперника си, въпреки да запазваше нерешителност и да стоеше отвън обсега на Ногейра. Руа притисна сънародника си до оградата и го засипваше с удари с колена, само че не изразходваше кой знае какъв брой сила. Ляв прав от страна на Минотавъра за първи път нарани съперника му, след което борбата се рестартира в средата на осмоъгълника и двамата се впуснаха в замени в стойка.

Ногейра съумя да раздруса противника с две следващи леви крошета, само че след това се озова на земята посредством прекрасен тейкдаун на Руа, единствено че времето до края на рунда не му стигна, с цел да се възползва от преобладаващата позиция.

Вторият рунд бе стартират в стойка, като и двамата демонстрираха хубаво придвижване на главите и положителни замени в изправено състояние. Ногейра реализира тейкдаун и влезе в цялостен гард при 3 минути до края, само че Шогун се измъкна относително незасегнат след 60 секунди. Последваха замени в стойка, кото като че ли леко наклониха везните в интерес на Шогун, само че опоннетът му показваше отлично кондиционно положение за 44-годишен.

И двамата бяха пределно внимателни в стойка в последния рунд, само че Шогун опитваше и пласираше повече удари, въпреки никой да не прибягваше до комбинации. Размените зачестиха към края на борбата, само че Руа бе по-разнообразен в офанзивите си и реализира тейкдаун при 90 оставащи секунди. От полу-гард той наложи граунд-енд-паунд, макар че не бе изключително унищожителен, само че въпреки всичко наложи предимство в съдбоносен миг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР