Маурисио Почетино заяви, че нов сезон без трофей в Тотнъм

...
Маурисио Почетино заяви, че нов сезон без трофей в Тотнъм
Коментари Харесай

Почетино: Сезон без трофей ще е провал

Маурисио Почетино съобщи, че нов сезон без трофей в Тотнъм ще бъде регистриран от самия експерт като несполучлив в персонален проект. Но мениджърът на „ шпорите “, който е в своя шести сезон отпред на клуба, упорства, че това не значи, че клубът няма да го регистрира като триумф – Тотнъм преследва първи трофей от 2008-а насам.

Възпитаниците на аржентинския ментор бяха надиграни от Ливърпул с 2:0 във финала на Шампионска лига през юни, само че започнаха обещаващо новата акция в Премиършип с домашен триумф над новака Астън Вила с 3:1. Тимът се изправя в този момент против настоящия повторен първенец Манчестър Сити на „ Етихад “, а Почетино ще се опита през този сезон да редуцира разликата до Сити и Ливърпул.

„ Разбира се, че за мен постоянно е било приоритет да спечелвам титли, само че бе голям приоритет да оказа помощ на клуба. Това не трансформира желанието ми да надвивам, да се боря за титли. Мисля, че преди няколко дни някой ме попита каква е моята цел през този сезон. Моята персонална цел е да печеля трофей, само че това не значи, че спечелването на подобен е наложително, или че сезонът ни ще бъде несполучлив, в случай че не побеждаваме в дадена конкуренция. Но, от персонална позиция, в случай че в края на сезона не спечелим трофей, за мен персонално ще бъде несполучлив сезон, само че това не значи, че ще бъде несполучлив за клуба. Това е за мен, не за колектива “, разяснява той извънредно за "Скай Спортс ".

Тотнъм финишира четвърти предишния сезон, на близо 30 точки от Сити и Ливърпул, само че в профил възпитаниците на Пеп Гуардиола в четвъртфиналите на Шампионска лига след исторически реванш на „ Етихад “, приключил 4:3 за „ жителите “. Към момента Почетино не вижда по какъв начин „ шпорите “ ще съкратят разликата до върха, признавайки, че и Ливърпул, и Сити разполагат със солидни сформира, само че се надява, че отборът ще бъде покрай главните кандидати за купата, когато настъпи май месец.

Според него мачът в събота с първенците няма да бъде определящ за крайното класиране.

„ Ние сме доста съсредоточени върху себе си. Ние не може да си позволим да излезем с мисълта, че мачът е решителен. Разбира се, че е значимо да спечелим, само че нашето показване е също толкоз значимо, колкото и самият резултат. Искаме да победим, само че е значимо и да се представим на равнище, да бъдем кандидат за купата в края на акцията. Разбира се, че сега изоставаме, тъй като Ливърпул и Манчестър Сити са доста солидни, и в последните няколко сезона демонстрираха, че са способни да се борят и да печелят огромните титли. Но ние сме там, по друг метод, пробвайки се да бъдем конкурентноспособни и да бъдем претенденти за купата “, приключи Почетино. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР