Матю Пери е роден на 19 август 1969 година в

...
Матю Пери е роден на 19 август 1969 година в
Коментари Харесай

Честит рожден ден на Чандлър Бинг: актьорът Матю Пери става на 49!

Матю Пери е роден на 19 август 1969 година в Уилямстаун, Масачузетс, Съединени американски щати, в фамилията на журналистката Сюзан Пери и артиста Джон Бенет Пери. Родителите му се развеждат до момента в който е още бебе и Матю се реалокира да живее в Отава, Канада с майка си. В Канада майка му работи като прессекретар на канадския министър-председател Пиер Трюдо.

Матю учи първо в учебното заведение „ Рокклиф Парк “, а по-късно в лицей „ Ашбъри “ в Отава. Като младеж Матю тренира тенис на корт и става младежки състезател от висок сан. Той има желание да стартира професионална тенис кариера, само че по-късно откакто се реалокира да живее в Лос Анджелиспри татко си, взема решение да се насочи към актьорството.

През 1996 година има любовна връзка с Джулия Робъртс. През 2003 година има връзка с актрисата Лорън Греъм. От 2006 до 2012 година има любовна връзка с актриста Лизи Каплан.



В началото на 80-те години Пери играе дребни функции в няколко телевизионни продукции. Пробивът му е през 1987 година с основна роля в телевизионния сериал „ Втори късмет “. Следват още няколко сериала и филми. Безспорно най-голяма известност му донася ролята в сериала „ Приятели “ сниман от 1994 до 2004 година, в който играе ролята на Чандлър Бинг.

През 1997 година се снима със Салма Хайек във кино лентата „ Бързата работа “.



През 2002 се снима във кино лентата „ Призовка за Сара “, където му партнира Елизабет Хърли. През 2000 и 2004 година взе участие в сполучливите комедии „ Девет ярда “ и „ Десет Ярда “, а през 2009 година взе участие в „ Отново на 17 “.

Общо в кариерата си е номиниран четири пъти за премия „ Еми “. През 2002 година е номиниран за „ Еми “ в категория „ основна мъжка роля “ за сериала „ Приятели “, през 2003/2004 е номиниран в категория „ гостуващ артист “ за „ Западното крило “, а през 2007 година е номиниран в категория „ основна мъжка роля “ за телевизионния филм „ Историята на Рон Кларк “.



През годините, изключително в интервала, когато се е снимал в "Приятели ", Пери е имал съществени проблеми с опиатите, за които е споделял нееднократно.

Един от най-хубавите му другари измежду актьорите е актрисата Дженифър Анистън, с която се сближават около фотосите на "Приятели ".



Преди няколко седмици артистът бе опериран по неотложност поради перфорация на стомашно-чревния тракт.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР