Матю Хеджис, британски студент, докторант в университета в Дъръм, който

...
Матю Хеджис, британски студент, докторант в университета в Дъръм, който
Коментари Харесай

Британски студент обвинен в шпионаж в Дубай

Матю Хеджис, английски студент, докторант в университета в Дъръм, който бе арестуван преди пет месеца в Обединените арабски емирства, публично бе упрекнат в шпионаж за непознато държавно управление.

Хеджис е бил задържан на 5 май в Дубай и държан пет месеца в единична килия. 31-годишният британец е бил арестуван на летището, откакто е правил изследване в страната за своя докторат на политическа тематика за по този начин наречената "Арабска пролет ". Твърди се, че той е интервюирал източници за външната политика и тактиката по сигурността на страната.

В изказване на държавното управление на Обединените арабски емирства се споделя, че Матю Хеджис е упрекнат в шпионаж за непозната страна, "излагайки на заплаха военната, икономическата и политическата сигурност на страната ". Съпругата на Хеджис съобщи, че е съществено загрижена за психическото му положение, защото са нарушени човешките му права, тъй като през петте месеца на неговото задържане не му е обърнато нужното здравно внимание, имал е единствено две визити от английското консулство и му е отказана адвокатска отбрана.

Британският външен министър Джеръми Хънт съобщи, че е повдигнал въпроса пред своя сътрудник от Обединените арабски емирства, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР