Матю Фавре спечели своят втори златен медал от Световното първенство

...
Матю Фавре спечели своят втори златен медал от Световното първенство
Коментари Харесай

Въпреки провала на Пентюро, Франция взе злалтото в гигантския слалом на СП

Матю Фавре завоюва своят втори златен орден от Световното състезание по ски-алпийски дисциплини в Кортина д‘Ампецо (Италия), откакто победи в класическия великански слалом.

Французинът, който във вторник завоюва паралелния великански слалом, стигна до триумфа, след неточност на неговия съотечественик Алески Пентюро по време на втория манш. Пентюро имаше преднина от повече от половин секунда пред всички останали след първия манш, само че по-малко от 10 порти след началото на втория позволи неточност и напусна конкуренцията. Така Пентюро за следващ път се размина със златото в своята коронна дисциплинираност, като досега има единствено два бронзови медала от 2015 и 2019.

| Men's GS

Mathieu Faivre 2:37.25
Luca De Aliprandini +0.63
Marco Schwarz +0.87
— Cortina 2021 (@cortina2021)
На изненадваща втора позиция през днешния ден се класира италианецът Лука де Алепрандини, който донесе едвам втори орден за домакините на Световното състезание. За 30-годишния италианец това е първи подиум в кариерата, като той бе втори и след първия манш, само че направи по-слабо каране от Фавре във втория и трябваше да се задоволи със среброто. Бронзът пък сграбчи международния първенец от алпийската композиция Марко Шварц (Австрия), който бе шести след първото втурване, след което даде второ време във втория манш и справедливо се качи на подиума.

Parallel Giant Slalom
Giant Slalom

Mathieu Faivre wins his second gold medal of the World Championships
— Eurosport UK (@Eurosport_UK)
Световният първенец в дисциплината от Оре 2019 Хенрик Кристоферсен (Норвегия) през днешния ден приключи на едвам девета позиция, откакто бе 15-и след първия манш и даде 10-о време във втория. От четиримата българи, който се включиха в днешното съревнование, най-добре се показа Алберт Попов, който остана 24-и. Другите трима наши представители Камен и Калин Златкови и Константин Стоилов заемаха местата от 40-о до 42-о след първия манш, само че не съумяха да завършат във втория.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР