Матурите през предстоящата учебна година ще са 2 в 1

...
Матурите през предстоящата учебна година ще са 2 в 1
Коментари Харесай

Матурата вече ще е 2 в 1

Матурите през идната образователна година ще са 2 в 1 по сходство на изпита след 7-и клас. Разделянето на зрелостния изпит на модули се прави, с цел да бъде пресечена каквато и да е опция изпитните въпроси да изтекат или да се преписва. Това разгласи заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева на обичайното заседание с шефовете на софийските учебни заведения в Националния исторически музей преди началото на новата образователна година, оповестява „ 24 часа”.

Все още се обмисля дали наложителната матура по български език и литература да не се раздели на 3 елементи - затворени, отворени въпроси и развиването на аргументативния текст (есе или интерпретативно съчинение). Времетраенето на матурата няма да се трансформира и ще остане 4 часа. Новият формат на зрелостните изпити щял да бъде написан в заповед на министъра на образованието.

Изпит по цифрови компетентности ще държат всички 10-класници, сподели още Ваня Кастрева. В този клас завършва образованието по осведомителни технологии.

София е приетата столица на образованието, това се дължи на вас, поздрави шефовете кметът на София Йорданка Фандъкова, която изясни, че най-голямата ѝ горделивост е новото учебно заведение в село Гърмен, което ще бъде намерено на 15 септември.

В Монтанско пък липсват над 20 учители преди 15 септември. Четирима преподаватели търси финансово-стопанската гимназия в регионалния град./БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР