Матурите и изпитите за седмокласниците ще включват малка част от

...
Матурите и изпитите за седмокласниците ще включват малка част от
Коментари Харесай

Матурите ще съдържат малко материал от дистанционното обучение

Матурите и изпитите за седмокласниците ще включват дребна част от материала, изучаван по време на отдалеченото образование. Това изясни просветителният министър Красимир Вълчев в неделя пред БНР.

По същото време оперативният щаб разгласи, че изпите ще бъдат извършени. Остава да се посочи по какъв начин ще бъдат проведени. Министър Вълчев призна, че другите учебни заведения са се приспособили към изключителното състояние с друга скорост.

Някои учебни заведения са почнали да преглеждат нови тематики още през първата седмица на изключителното състояние, само че на други места това е станало чак през третата седмица.

" Няма единна скорост на преподаване в другите учебни заведения. Със сигурност на изпитите ще се включва материал и от отдалеченото образование, само че ще включим по-малко материал “, разяснява Вълчев.

Вероятно тестванията за седмокласниците ще се проведат сред 15 и 21 юни. Матурите ще бъдат към 6-7 юни. Учениците, които са заболели от ковид или в карантина по време на изпитите, ще могат да се явят отдалечено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР