Матс Виландер заяви, че вече не очаква Григор Димитров да

...
Матс Виландер заяви, че вече не очаква Григор Димитров да
Коментари Харесай

Матс Виландер за Григор: Изглежда така, сякаш най-после играе без напрежение

Матс Виландер съобщи, че към този момент не чака Григор Димитров да завоюва купа от Големия шлем, само че в това време доста му харесва методът, по който играе първата ни ракета през последните месеци. Експертът на Евроспорт даде изявление за Tenniskafe, в което показа кои са неговите любимци на идния Australian Open.

"Много ми е мъчно да кажа какво тъкмо чакам от Григор във връзка с това до кой кръг ще доближи. Мисля, че той се подреди измежду онази група играчи, които са доста опитни и са доста сложни за побеждаване, тъй като точно този опит им оказва помощ да намират метод да печелят. Изглежда ми по този начин, като че ли Димитров най-сетне съумя да откри метод да играе по-спокойно и концентрирано и да се бори до последно, без значение от протичащото се на корта. Той взема все по-добри решения и все по-често съумява да пласира верния удар в точния миг. Точно това бе огромната уязвимост в играта му в продължение на толкоз доста време. Григор към този момент мисли за това по какъв начин да бъде сложен за побеждаване от съответния конкурент, а не за това по какъв начин да играе атрактивно ", съобщи Димитров.

"Димитров е бърз, мощен, умее всичко и знае по какъв начин да накара съперника да се усеща извънредно на корта. Изглежда по този начин, като че ли най-сетне играе без напрежение. Не знам какви са настроенията измежду почитателите и медиите в България, само че персонално аз въобще не чакам от него да завоюва купа от Големия шлем или да играе на край или даже полуфинал. Моите упования при всеки негов мач са само, че Григор ще направи безусловно всичко допустимо от физическа и психическа позиция и ще даде 100 % от себе си, с цел да победи. Това е ужасно и постоянно ми е харесвало да виждам тенисисти, които играят по този метод. Много съм благополучен, че Димитров доближи до този стадий от кариерата си, а това дали в миналото ще завоюва купа от Големия шлем към този момент няма значение за мен ", добави още той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР