Матс Виландер направи доста интересно сравнение между Ига Швьонтек и

...
Матс Виландер направи доста интересно сравнение между Ига Швьонтек и
Коментари Харесай

Виландер: Швьонтек ще е като Надал в женската „Голяма тройка“


Матс Виландер направи много забавно съпоставяне сред Ига Швьонтек и нейния кумир Рафаел Надал. По време на шампионата в Индиън Уелс легендата на женския тенис Крис Евърт изрази мнението, че в WTA Тура се оформя „ Голяма тройка “, сходна на тази, която Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович построиха при мъжете. Виландер реши да навлезе по-дълбоко в тематиката и показа кой каква роля ще извършва съгласно него в заформящия се „ триумвират “.

„ В момента Швьонтек, Сабаленка и Рибакина са над всички в Тура. Крис Евърт ги съпостави с „ Голямата тройка “ и разбирам какво има поради. Всяка от тях има свои характерни оръжия и в случай че са в най-хубавата си форма, не мисля, че някоя тенисистка има късмет против тях. Когато намерят своя темп, ще ви би трябвало състезател, какъвто беше Жустин Енен, с цел да ги победи “ – разяснява носителят на седем трофеи от Големия шлем в студиото на Eurosport.

„ Всяка от тях превъзхожда останалите тенисистки в Тура на някоя избрана настилка и към този момент го потвърдиха. Мисля, че Швьонтек ще бъде преобладаващата фигура и ще извършва ролята на Надал в заформящото се съревнование “ – добави Виландер.

„ Сабаленка обича бързите кортове, тъй като, най-малко съгласно мен, се движи по-добре от Рибакина, само че на моменти е доста непостоянна във връзка с сервиса и форхенда. По-бързите настилки, като тази на Australian Open да вземем за пример, са най-подходящи за нея “.

„ От своя страна Рибакина все по-често демонстрира, че умее да играе на всевъзможен тип кортове. В близко бъдеще тъкмо тя може да се трансформира в тенисистката, от която Швьонтек и Сабаленка се тормозят най-вече, защото е много спокойна, сервисът ѝ е отличен, а също така е доста приключен състезател във връзка с офанзивите с форхенд и непрекъснато се пробва да се развива. Мисля, че настройката ѝ я прави сходна на Джокович “ – приключи някогашният №1.

Швьонтек бе принудена да се отдръпна от шампионата в Маями поради травма, което направи Сабаленка най-високо ранкираната тенисистка в схемата. От своя страна довечера Рибакина ще стартира присъединяване си с мач против международната №64 Ана Калинская.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Cafe: Кой ще спре Алкарас?
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР