Матс Хумелс ще премине от Байерн (Мюнхен) в Борусия (Дортмунд)

...
Матс Хумелс ще премине от Байерн (Мюнхен) в Борусия (Дортмунд)
Коментари Харесай

Байерн и Борусия си стиснаха ръцете за Хумелс

Матс Хумелс ще премине от Байерн (Мюнхен) в Борусия (Дортмунд) за повторно в кариерата си. Ръководствата на двата тима са постигнали съгласие за трансфер, чиято стойност ще бъде 38 милиона евро, а в договорката има включени и разнообразни бонуси, написа Kicker.

BREAKING: Mats Hummels to Borussia Dortmund is a done deal. Transfer fee of €38m including bonuses. 3 year contract [Kicker] pic.twitter.com/pxcIQUE14w
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) June 19, 2019
30-годишният централен бранител ще се завърне на “Сигнал Идуна Парк” след тригодишно неявяване, като за този интервал завоюва три шампионски трофеи, три суперкупи и една купа на страната с екипа на баварския гранд. Хумелс напусна Борусия през лятото на 2016 година, когато от Мюнхен заплатиха на “жълто-черните” 35 милиона евро за услугите му.

Германският национал е младеж на Байерн, само че в зората на кариерата си не съумя да се наложи в състава на родния си отбор и от 2008 до 2016 година бе част от Борусия, като точно в Дортмунд си построи репутацията на един от най-стабилните бранители освен в Германия, само че и в Европа като цяло.

Световният първенец от 2014 година ще подпише контракт за три сезона.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР