Мътна кална вода потече вчера от чешмите на цял Добрич,

...
Мътна кална вода потече вчера от чешмите на цял Добрич,
Коментари Харесай

Кална вода тече от чешмите в Добрич


Мътна кална вода потече през вчерашния ден от чешмите на цялостен Добрич, написа „ Монитор”. Неприятната изненада потегли още от сутринта, когато добричлии взеха решение да се изкъпят или най-малко да се измият, преди да тръгнат на работа.
„ Водата е като боза – освен че не става за пиянство, само че не става и за гледане. И това е цялостен ден”, съобщи яростно Енчо Енчев, гражданин на кв. „ Добротица”. Никой от ВиК не си направи труда да осведоми хората нито за повода, нито да ги предизвести да не употребяват тази вода, недоволстват добричлии. Екип на РЗИ-Добрич е взел проби от мътната вода. Резултатите се чакат чак след седмица.
От ВиК прецизираха, че в Помпена станция „ Батово” е проникнала кална вода и до момента в който това се откри, мръсната вода е попаднала в тръбите, а оттова се е понесла и по магистралния тръбопровод към Добрич. От водното сдружение са взели ограничения, изпуснали са пожарните хидранти, с цел да се източи замътената вода, само че до момента в който това се случи, от чешмите тече мръсна вода, застрашаваща здравето на хората. Междувременно, от управлението на ВиК - Добрич, поканиха на среща Инициативния комитет на протестиращите против нарастването на цената на водата.
„ На срещата участва целия ръб на шефовете, беше и Областният шеф на Добрич. Къде говорихме цивилизовано, къде повишавахме звук, значимото и най-хубавото от цялата среща бе, че Бордът на шефовете пое ангажимент за необятно разискване на проблемите с ВиК и водоснабдяването като цяло, с присъединяване на жители, на кметове, на общественици”, съобщи Майя Сапожникова, един от основателите на двата водни митинга в Добрич.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР