Мътна кална вода потече вчера от чешмите на цял Добрич,

...
Мътна кална вода потече вчера от чешмите на цял Добрич,
Коментари Харесай

Кална вода потече от чешмите на цял Добрич

Мътна кална вода потече през вчерашния ден от чешмите на цялостен Добрич, написа „ Монитор”. Неприятната изненада потегли още от сутринта, когато добричлии взеха решение да се изкъпят или най-малко да се измият, преди да тръгнат на работа.

„ Водата е като боза – освен че не става за пиянство, само че не става и за гледане. И това е цялостен ден”, съобщи яростно Енчо Енчев, гражданин на кв. „ Добротица”. Никой от ВиК не си направи труда да осведоми хората нито за повода, нито да ги предизвести да не употребяват тази вода, недоволстват добричлии.

Екип на РЗИ-Добрич е взел проби от мътната вода. Резултатите се чакат чак след седмица.

От ВиК прецизираха, че в Помпена станция „ Батово” е проникнала кална вода и до момента в който това се откри, мръсната вода е попаднала в тръбите, а оттова се е понесла и по магистралния тръбопровод към Добрич. От водното сдружение са взели ограничения, изпуснали са пожарните хидранти, с цел да се източи замътената вода, само че до момента в който това се случи, от чешмите тече мръсна вода, застрашаваща здравето на хората.

Междувременно, от управлението на ВиК - Добрич, поканиха на среща Инициативния комитет на протестиращите против нарастването на цената на водата. „ На срещата участва целия ръб на шефовете, беше и Областният шеф на Добрич. Къде говорихме цивилизовано, къде повишавахме звук, значимото и най-хубавото от цялата среща бе, че Бордът на шефовете пое ангажимент за необятно разискване на проблемите с ВиК и водоснабдяването като цяло, с присъединяване на жители, на кметове, на общественици”, съобщи Майя Сапожникова, един от основателите на двата водни митинга в Добрич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР